Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Uutiset

Filter by:
 • Pandemian vaikutukset mielenterveysongelmiin
  Pandemian vaikutukset mielenterveysongelmiin

  syyskuu 25, 2020

  Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet Ruotsissa Covid-19-pandemian aikana. Tämä siitäkin huolimatta, että Ruotsin rajoitukset infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi ovat olleet kevyempiä kuin useimmissa muissa maissa. Tämän osoittaa Uppsalan yliopiston tutkimuksen tulos, joka julkaistiin äskettäin European Psychiatry -julkaisussa.

 • Munakasmuffinsit lohella ja pinaatilla
  Munakasmuffinsit lohella ja pinaatilla

  elokuu 28, 2020

  Pieniä ruokaisia leivoksia voisi kutsua munakasmuffinsseiksi. Skippaa taikina, käytä kananmunaa tilalla – ja paista muffinssivuoassa. Täytteenä herkullista kylmäsavulohta ja pinaattia. Lisukkeeksi salaattia ja ateria on valmis!

 • Diabetekseen on suhtauduttava riittävällä vakavuudella
  Diabetekseen on suhtauduttava riittävällä vakavuudella

  elokuu 19, 2020

  Kun Marjaana oli tuntenut olonsa väsyneeksi pidemmän aikaa, hän otti yhteyttä terveydenhuoltoon selvittääkseen, mistä on kyse. Selvisi, että hän sairastaa tyypin 2 diabetesta. Hän sai lääkäriltä reseptin metformiinivalmisteeseen. Hän aloitti lääkityksen, mutta lopetti vain muutaman viikon jälkeen.
  - Lopetin metformiinin, sillä diabetes ei ollut näkyvä sairaus eikä voinnissani tapahtunut merkittävää muutosta, kertoo Marjaana.
  Vuosi 2015 oli Marjaanalle käänteentekevä, sillä hän sai molemminpuolisen keuhkokuumeen.

 • Kahvijäätelö
  Kahvijäätelö

  elokuu 13, 2020

  Ihastuttavan kahvijäätelön pohja on kreikkalaisesta jogurtista ja kermasta. Taatelit tuovat makeutta. Kahvin aromi ohjeessa on mieto, joten voit lisätä sitä halutessasi oman makusi mukaan! Koristele jähmettynyt jäätelö suklaalla ja lempipähkinöilläsi.

 • Pysy ajan tasalla koronavirustilanteessa
  Pysy ajan tasalla koronavirustilanteessa

  elokuu 12, 2020

  Hieman huolettomammasta kesäajasta huolimatta Covid-19 on yhä riski. Terveys on ensiarvoisen tärkeää, minkä vuoksi toivomme jokaisen pysyvän ajan tasalla tilanteessa. Olemme koonneet yhteen tärkeimmät luotettavat tietolähteet, joista saat ajankohtaista tietoa.

 • Kesäbrownie
  Kesäbrownie

  heinäkuu 27, 2020

  Herkullinen yhdistelmä kesäistä brownieta ja ihanaa suklaatorttua! Sen lisäksi helppo leipoa! 

 • Grillattu entrecote tsatsikilla ja vihanneksilla
  Grillattu entrecote tsatsikilla ja vihanneksilla

  heinäkuu 22, 2020

  Grillattu on parasta! Varsinkin kun liha tarjoillaan grillattujen kasvisten, tsatsikin, salaatin ja linssien kera. Nopeaa, hyvää ja helppoa kesäruokaa!

 • Mansikkapiirakka kookoksella
  Mansikkapiirakka kookoksella

  heinäkuu 01, 2020

  Raikas mansikkapiirakka ripausella kookosta!

 • Vähäinenkin kohonnut verensokeri käynnistää haitallisia prosesseja
  Vähäinenkin kohonnut verensokeri käynnistää haitallisia prosesseja

  heinäkuu 01, 2020

  Vähäisestikin kohonnut verensokeri, myös normaalien raja-arvojen sisällä, käynnistää haitallisia prosesseja insuliinia tuottavissa beetasoluissa. Löytö voi selittää useampia tunnettuja ilmiöitä. Ns. esidiabeteksen sekä sen, että beetasolujen tuhoutuminen kiihtyy ennen tyypin 1 tai 2 diabeteksen puhkeamista.

 • Kookospallot limellä
  Kookospallot limellä

  heinäkuu 01, 2020

  Nämä limellä maustetut kookospallot käyvät sekä välipalaksi että herkutteluun. Viikunoista tai taateleista saa luontaista makeutta ja saksanpähkinät antavat ihanan pähkinäisen maun. 

 • Rokote virusta vastaan voi toivottavasti suojata myös 1 tyypin diabetekselta
  Rokote virusta vastaan voi toivottavasti suojata myös 1 tyypin diabetekselta

  kesäkuu 09, 2020

  Tutkimuksen hypoteesin mukaan jotkin virusinfektiot voivat aiheuttaa autoimmuunihyökkäyksen, joka johtaa tyypin 1 diabeteksen syntyyn. Karoliinisen Instituutin tutkijat ovat kehittäneet yhdessä suomalaisten kollegojen kanssa rokotteen näitä viruksia vastaan, toivoen sen voivan tarjota suojaa tyypin 1 diabetesta vastaan. Tutkimus on julkaistu Science Advances -tiedejulkaisussa.