Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Uutiset

Filter by:
 • Kesäkurpitsalasagne
  Kesäkurpitsalasagne

  toukokuu 13, 2022

  Todellinen italialainen klassikko, mutta hieman uudella tavalla. Kun yhdistät juustokastikkeen, täyteläisen lihakastikkeen ja kesäkurpitsaa, lasagne on niin hyvää, ettei kukaan jää kaipaamaan perinteisiä pasta-annoksia.

 • Kohonnut riski sairastua diabetekseen Covid-19:n jälkeen
  Kohonnut riski sairastua diabetekseen Covid-19:n jälkeen

  toukokuu 13, 2022

  Uusi laaja tutkimus osoittaa, että henkilöillä, jotka ovat toipuneet Covid-19-taudista viimeisen vuoden aikana, on 40 prosenttia suurempi riski sairastua diabetekseen kuin niillä, jotka eivät ole saaneet Covid-19-tartuntaa.

 • Vegaaninen mansikkajuustokakku
  Vegaaninen mansikkajuustokakku

  toukokuu 06, 2022

  Tämä juustokakku maistuu kesäunelmalta rapean mantelipohjan, kermaisen avokadotäytteen ja makeiden mansikoiden ansiosta. Se sopii täydellisesti vegaaniseksi jälkiruoaksi, kahvihetkiin tai vaikka kesän juhliin! Nauti siitä sellaisenaan tai muuntele oman maun mukaan erilaisilla marjoilla. Juustokakku on tietenkin maidoton ja munaton.

 • Valo voi vaikuttaa verensokeriin
  Valo voi vaikuttaa verensokeriin

  toukokuu 06, 2022

  Se, mihin aikaan päivästä altistut kirkkaalle valolle, voi vaikuttaa verensokeritasoosi aterian jälkeen ja energiankulutukseesi nukkuessasi. Tämä pätee Diabetologia-lehdessä julkaistun pienen tutkimuksen mukaan lihaviin ja insuliiniresistentteihin aikuisiin, mikä ei ole harvinainen yhdistelmä.

 • Palkokasvit edistävät kansanterveyttä
  Palkokasvit edistävät kansanterveyttä

  huhtikuu 26, 2022

  Tutkimusten mukaan palkokasveilla, kuten pavuilla, herneillä ja linsseillä, on suuret mahdollisuudet parantaa kansanterveyttä.

 • Virvoitusjuomissa olevat varoituskuvat vähentävät ostoja
  Virvoitusjuomissa olevat varoituskuvat vähentävät ostoja

  huhtikuu 13, 2022

  Yhdysvaltalainen tutkimus osoittaa, että vanhemmat ostavat 17 prosenttia vähemmän virvoitusjuomia lapsilleen, jos pulloissa on ikäviä varoituksia sydänkohtauksista ja diabeteshaavoista.

 • Täyteläinen gratiini fetajuuston ja karitsan jauhelihan kera
  Täyteläinen gratiini fetajuuston ja karitsan jauhelihan kera

  huhtikuu 13, 2022

  Koska tästä moussakasta riittää monelle, niin saat helposti illallisen useammaksi päiväksi tai vaikkapa lounasruoat töihin mukaan? Jos haluat tehdä moussakasta kasvisversion, korvaa vain karitsanliha kasvisjauhiksella.

 • Runsaasti rasvaa ja sokeria sisältävä ruokavalio heikensi hiirten muistia
  Runsaasti rasvaa ja sokeria sisältävä ruokavalio heikensi hiirten muistia

  huhtikuu 13, 2022

  Syömämme ruoka vaikuttaa kehomme lisäksi myös mieleemme. Lundin yliopiston tutkijat yrittävät ymmärtää, miten runsaasti rasvaa ja sokeria sisältävä ruokavalio vaikuttaa muistiin liikalihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen yhteydessä. Heidän hiirillä tekemänsä uusi tutkimus osoittaa, että rasvainen ruoka ja sokerilla makeutetut juomat heikentävät muistia, mutta suuntaus voidaan kääntää päinvastaiseksi.

 • 1 600 lasta ja nuorta Englannissa sairastaa tyypin 2 diabetesta
  1 600 lasta ja nuorta Englannissa sairastaa tyypin 2 diabetesta

  maaliskuu 31, 2022

  Hälyttävät luvut osoittavat, että Englannissa 1 600 lapsella ja nuorella on diagnosoitu tyypin 2 diabetes.

 • Raakakakku cashewkermalla
  Raakakakku cashewkermalla

  maaliskuu 11, 2022

  Mitä sanoisit täysin laktoosittomasta ja gluteenittomasta mutakakusta, jonka valmistukseen et tarvitse edes uunia? Se valmistuu helposti sekoittamalla saksanpähkinöitä, taateleita, kauraa ja raakakaakaota. Anna mutakakun tekeytyä kylmässä ja tarjoa sitten jännittävän makuisen cashewkerman kera.

 • Pitkäaikaissokerin seuraaminen auttaa diabeteksen hoidossa
  Pitkäaikaissokerin seuraaminen auttaa diabeteksen hoidossa

  maaliskuu 10, 2022

  Ruotsissa noin puolen miljoonan ihmisen arvioidaan sairastavan nykyään diabetesta, ja noin yhdeksällä kymmenestä on tyypin 2 diabetes. Moni sairastaa tietämättään. Jotta diagnosoimatonta diabetesta sairastavia voitaisiin paremmin tunnistaa, hoitaa ja seurata, ruotsalainen laaturekisteri Swedeheart on alkanut rekisteröidä kaikkien sydäninfarktipotilaiden veren HbA1c-pitoisuuksia eli pitkäaikaissokeria.