Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Uutiset

Filter by:
 • Kahvijäätelö
  Kahvijäätelö

  elokuu 13, 2020

  Ihastuttavan kahvijäätelön pohja on kreikkalaisesta jogurtista ja kermasta. Taatelit tuovat makeutta. Kahvin aromi ohjeessa on mieto, joten voit lisätä sitä halutessasi oman makusi mukaan! Koristele jähmettynyt jäätelö suklaalla ja lempipähkinöilläsi.

 • Pysy ajan tasalla koronavirustilanteessa
  Pysy ajan tasalla koronavirustilanteessa

  elokuu 12, 2020

  Hieman huolettomammasta kesäajasta huolimatta Covid-19 on yhä riski. Terveys on ensiarvoisen tärkeää, minkä vuoksi toivomme jokaisen pysyvän ajan tasalla tilanteessa. Olemme koonneet yhteen tärkeimmät luotettavat tietolähteet, joista saat ajankohtaista tietoa.

 • Kesäbrownie
  Kesäbrownie

  heinäkuu 27, 2020

  Herkullinen yhdistelmä kesäistä brownieta ja ihanaa suklaatorttua! Sen lisäksi helppo leipoa! 

 • Grillattu entrecote tsatsikilla ja vihanneksilla
  Grillattu entrecote tsatsikilla ja vihanneksilla

  heinäkuu 22, 2020

  Grillattu on parasta! Varsinkin kun liha tarjoillaan grillattujen kasvisten, tsatsikin, salaatin ja linssien kera. Nopeaa, hyvää ja helppoa kesäruokaa!

 • Mansikkapiirakka kookoksella
  Mansikkapiirakka kookoksella

  heinäkuu 01, 2020

  Raikas mansikkapiirakka ripausella kookosta!

 • Vähäinenkin kohonnut verensokeri käynnistää haitallisia prosesseja
  Vähäinenkin kohonnut verensokeri käynnistää haitallisia prosesseja

  heinäkuu 01, 2020

  Vähäisestikin kohonnut verensokeri, myös normaalien raja-arvojen sisällä, käynnistää haitallisia prosesseja insuliinia tuottavissa beetasoluissa. Löytö voi selittää useampia tunnettuja ilmiöitä. Ns. esidiabeteksen sekä sen, että beetasolujen tuhoutuminen kiihtyy ennen tyypin 1 tai 2 diabeteksen puhkeamista.

 • Kookospallot limellä
  Kookospallot limellä

  heinäkuu 01, 2020

  Nämä limellä maustetut kookospallot käyvät sekä välipalaksi että herkutteluun. Viikunoista tai taateleista saa luontaista makeutta ja saksanpähkinät antavat ihanan pähkinäisen maun. 

 • Rokote virusta vastaan voi toivottavasti suojata myös 1 tyypin diabetekselta
  Rokote virusta vastaan voi toivottavasti suojata myös 1 tyypin diabetekselta

  kesäkuu 09, 2020

  Tutkimuksen hypoteesin mukaan jotkin virusinfektiot voivat aiheuttaa autoimmuunihyökkäyksen, joka johtaa tyypin 1 diabeteksen syntyyn. Karoliinisen Instituutin tutkijat ovat kehittäneet yhdessä suomalaisten kollegojen kanssa rokotteen näitä viruksia vastaan, toivoen sen voivan tarjota suojaa tyypin 1 diabetesta vastaan. Tutkimus on julkaistu Science Advances -tiedejulkaisussa.

 • Hampurilainen salaatinlehdellä ja cole slaw
  Hampurilainen salaatinlehdellä ja cole slaw

  kesäkuu 05, 2020

  Hampurilaisella menee harvoin pieleen. Tässä reseptissä skippaamme sämpylän ja tarjoilemme burgerin sen sijaan salaatinlehdellä kermaisen cole slaw’n kera. Purjosipuli ja chili antavat hampurilaiselle makua ja ripauksen tulisuutta.

 • Uusi tutkimus painonpudotuksesta ruokavaliohoidolla ja paremmasta verensokeritasosta 2 tyypin diabeetikoilla
  Uusi tutkimus painonpudotuksesta ruokavaliohoidolla ja paremmasta verensokeritasosta 2 tyypin diabeetikoilla

  kesäkuu 03, 2020

  Tieteellinen perusta ruokavalioneuvonnan antamiselle tyypin 2 diabeteksessa on Ruotsin Sosiaalihallituksen mukaan hauras. Karoliinisen Instituutin tutkijat osallistuvat nyt Euroopan kaikkien aikojen suurimpaan tyypin 2 diabeteksen ruokavaliota tarkastelevaan hankkeeseen, jonka tavoitteena on löytää tehokkaita ruokavaliohoitoja, jotka voivat hidastaa tai estää tyypin 2 diabeteksen kehittymisen. Tyypin 2 diabetes lisää useiden sairauksien riskiä, mukaan lukien sydän- ja verisuonitaudit sekä aivohalvaus.

 • Juustoinen grillikana punajuuri- ja pähkinäsalaatilla
  Juustoinen grillikana punajuuri- ja pähkinäsalaatilla

  toukokuu 08, 2020

  Tämä juustoinen grillikana on helppo valmistaa! Valitse juusto maun mukaan – sinihomejuusto tai cheddar sopivat hyvin, mutta miedompikin käy mainiosti. Tarjoile punajuuri- ja saksanpähkinäsalaatin kanssa.