Diabetes on yksi merkittävimmistä kansantaudeista, joka lisääntyy ennätysvauhtia. Monilla on kohonnut verensokeri tietämättään.

Jatkuvasti koholla oleva verensokeri on haitallista elimistölle ja altistaa diabeteksen kehittymiselle. Verensokerin mittaaminen on välttämätöntä diabeteksen diagnosoimiseksi ja myös sen hoidossa. Järjestämme 2023 Pop-up-mittauspisteitä, jonne voit tulla mittauttamaan verensokerisi ilmaiseksi.

Suomessa yli 500 000 ihmistä sairastaa diabetesta. Valtaosa heistä, eli 75–80 % sairastaa tyypin 2 diabetesta, joka lisääntyy eniten. Tyypin 2 diabeteksen syitä ovat muun muassa elintavat ja perinnöllisyys. Riski kasvaa iän myötä ja sitä kasvattavat myös ylipaino, vyötärölihavuus, vähäinen liikunta tai tupakointi. Monet eivät kuitenkaan edes tiedä sairastavansa tätä sairautta, ja arviolta noin 100 000 ihmistä sairastaa diabetesta tietämättään. Nyt sinulla on mahdollisuus testata verensokerisi ilmaiseksi ja selvittää, onko sinulla riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

 

Istock 876767526

Mittauspisteiden aikataulun ja sijainnit päivitämme tälle sivulle ja tiedotamme niistä myös muissa kanavissamme.

Mittauspisteeltä saat myös perustietoa diabeteksesta, sen esiintyvyydestä ja syistä sekä vinkkejä terveiden elintapojen ylläpitämiseen.

Istock 1364433525