Julkaistu 29 joulukuuta 2017

Tunnetko janoa tavallista useammin? Pitääkö sinun käydä usein vessassa? Saatko kramppeja, hikoiletko enemmän tai tunnetko itsesi jatkuvasti väsyneeksi? Sitten sinulla saattaa olla diabetes.

Oletko yksi kolmesta, joka ei tiedä, sairastavansa diabetesta? Alle on listattu 15 merkkiä, jotka kannattaa pitää mielessä.

1. Jano

Ensimmäinen tärkeä merkki on lisääntynyt janontunne. Jos huomaat, että olet janoisempi kuin normaalisti ja tarvitset enemmän juotavaa kuin tavallisesti, tämä voi olla huomioitava merkki.

2. Virtsaamistiheys

Tietenkin sinun täytyy mennä vessaan useammin, jos olet juonut enemmän. Mutta pidä silmällä, mikäli vessakäynnit lisääntyvät.

3. Väsymys

Tunnetko itsesi tavallista väsyneemmäksi? Verensokeri voi vaikuttaa siihen, että solut eivät saa riittävästi ravinteita ja happea.

4. Kutina

Hallitsematon diabetes voi johtaa sukupuolielinten kutinaan ja poltteluun, koska ylimääräinen sokeri lisää hiiva-infektioiden riskiä.

5. Näön heikkeneminen

Onko näkösi heikentynyt, sumentunut tai ovatko silmäsi kuivat? Tämä voi myös olla merkki.

6. Hidas paraneminen

Jos huomaat, että haavat ja muut vammat paranevat hitaasti, sinun kannattaa selvittää syy.

7. Ruokahalu

Jos ruokahalusi on lisääntynyt ja näläntunne kasvanut, se voi myös olla merkki diabeteksesta.

8. Laihtuminen

Jos menetät painoa, on hyvä selvittää syy siihen. Voi olla, että keho on alkanut hajottaa proteiinia lihaksistasi sen sijaan, että ottaisi sen rasvasta.

9. Iho-ongelmat

Sinulla on runsaasti mustia pisteitä, ihottumaa ja ihon ärsytystä.

10. Puutumiset

Korkealla verensokerilla on monia haittavaikutuksia, jotka saattavat esiintyä raajojen puutumisina, kipuna, turvotuksena ja pistelynä.

11. Kuulon heikkeneminen

Kuulon heikkeneminen on kaksi kertaa yleisempää diabeetikoilla kuin muilla, joten jos havaitset muutoksia kuulossasi, sinun on tarkistettava asia.

12. Ienverenvuodot

Punaiset turvonneet ikenet voivat johtua tulehduksesta, koska bakteereilla on suotuisa ympäristö korkean verensokerin vuoksi.

13. Krampit

Diabetes aiheuttaa usein lihaskouristuksia eli kramppeja, etenkin jaloissa, jotka voivat taasen aiheuttaa verenkiertohäiriöitä ja kipua tietyissä ruumiinosissa, kuten reisissä ja pakaroissa. Niitä voidaan lievittää ravintolisillä ja levolla.

14. Hikoilu

Jotkut diabeetikot kokevat liiallista hikoilua, kun he nukkuvat tai syövät, kun taas toiset eivät enää hikoile lainkaan. Kiinnitä huomiota, jos jokin kehossasi muuttuu.

15. Suun kuivuminen

Korkea verensokeri kuivattaa suuta.


Lähde: healthy-sporty-beautiful.com

Viimeisimmät uutiset