Julkaistu 23 elokuuta 2023

Säätiön vastaanottamat apurahahakemukset ylittävät joka vuosi käytettävissä olevat määrärahat, mutta jokainen hakemus käy läpi perusteellisen arviointiprosessin. Arvioinnissa säätiön apuna on neuvoa-antava komitea, jonka kaikki jäsenet ovat kokeneita tutkijoita. He antavat vapaaehtoisen panoksensa auttaakseen löytämään tutkimushankkeet, joiden rahoittaminen nähdään tukevan säätiön tutkimusstrategiaa. Tänä vuonna viidelle suomalaiselle diabetestutkimukselle on myönnetty 10 000 euron tutkimusapuraha:

 • Dr Niina Matikainen, Helsinki University / 10 000 EUR
  Contribution of postprandial triglyceride-rich lipoproteins to the increased residual CVD risk during statin treatment in Type 2 Diabetes
 • Dr Kaisa Ivaska, University of Turku / 10 000 EUR
  Bone marrow adiposity in the pathophysiology of Type 2 Diabetes
 • Dr Constanze Schmot, Helsinki University / 10 000 EUR
  Targeting fluid flow shear stress-induced cell injury in diabetic kidney disease
 • Dr Rim Bouslama Helsinki University / 10 000 EUR
  Unravelling a new tie between inflammation and diabetic kidney disease
 • Ms Inna Starskaia, University of Turku / 10 000 EUR
  Early immune response in children en route to type 1 diabetes to provide insights into the heterogeneity of the disease

Tutkimusten rahoittaminen on tärkeä yhteiskunnallinen sijoituskohde, jota ei sovi unohtaa, ja säätiö haluaa olla jatkossakin mukana tukemassa alueensa eturintamassa olevaa tutkimusta ja rahoittaa tutkimuksia, jotka etsivät parempia menetelmiä sekä tyypin 1 että tyypin 2 diabeteksen hoitoon – perimmäisenä tavoitteena löytää parannuskeino. Antamalla tukesi säätiölle, autat meitä diabeteksen torjunnassa. Säätiö tekee kaikkensa rahoittaakseen mahdollisimman monia hankkeita, ja keräämme jatkuvasti varoja, jotta voimme jatkaa ja rahoittaa johtavaa tutkimusta.

Tutkimuksen rahoituksen lisäksi säätiö jakaa diabetestietoutta ja pyrkii edistämään väestön terveyttä ja terveitä elintapoja tyypin 2 diabeteksen sekä lisäsairauksien puhkeamisen ehkäisemiseksi. Tänä vuonna säätiö aloitti myös ilmaiset verensokerinmittaustapahtumat, jotka ovat yksi osa säätiön ennaltaehkäisevää, tietoisuutta ja näkyvyyttä lisäävää työtä. Pop-up-mittauspisteillemme voi tulla mittaamaan verensokerinsa ilmaiseksi, ja tavoitteena on havaita ja ennaltaehkäistä sairauden kehittymistä jo varhaisessa vaiheessa.

Mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme ja haluat meidät tapahtumaasi tai liiketilaasi pop-up-mittauspisteellämme, ota meihin yhteyttä täältä.

Lue lisää verkkosivuiltamme neuvoa-antavasta komiteasta tai rahoitetuista tutkimuksista