Kauratsatsiki
Valmistusohje
1 prk (400 g) kreikkalaistyylistä kauragurttia
1 (175 g) kesäkurpitsa tai kurkku
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl metsäsienijauhetta (esim. herkkutatti tai sikurirousku)
¼ tl suolaa
- Pese kesäkurpitsa tai kurkku ja raasta se. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kaikki tsatsikin aineet keskenään.
- Nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Tarjoa esimerkiksi kauraisien kasvispihvien kanssa.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
Energia | 25 kcal/annos |
Rasva | 0.8 g |
Rasvahapot tyydyttyneet | 0.1 g |
Proteiini | 0.6 g |
Hiilihydraatti | 4.2 g |
Sokerit | 1.5 g |
Kuitu | 0.5 g |
Natrium | 63.4 mg |
Kalsium | 39.1 mg |
Rauta | 0.3 mg |
C-vitamiini | 2.9 mg |
Lähde: Martat