Valmistusohje

4 annosta

 

1 rasia Härkistä (250 g)

1 rkl öljyä

2 valkosipulinkynttä

1 tlk punaisia linssejä suolaliemessä (380/230 g)

1 tlk tomaattimurskaa (500 g)

1 dl vettä

3 tl kuivattua oreganoa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

2 pkt lanttusosetta (à 500 g) tai 1 kg keitettyä, suolalla maustettua lanttusosetta

2 kananmunaa

(korppujauhoja, juustoraastetta)

  1. Painele Härkis puulastalla paloiksi. Mittaa öljy paistinpannulle ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Kuumenna hiljalleen, kunnes valkosipuli on kuullottunut. Lisää Härkis ja paista sekoitellen noin 5 minuuttia.
  2. Kaada linssit siivilään, huuhdo ja valuta. Lisää ne pannulle tomaattimurskan kanssa. Huuhtele tölkki desillä vettä ja lisää vesi pannulle. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää mausteet. Hauduta kannen alla 15 minuuttia, kunnes kastike on paksua. Kaada kastike voideltuun uunivuokaan.
  3. Pane lanttusose kulhoon ja vatkaa joukkoon kananmunat. Levitä lanttusose vuokaan kastikkeen päälle. Voit ripotella pinnalle korppujauhoja ja juustoraastetta.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Hiilijalanjälki
1.52 kg CO2 ekv

     

    Energia

    332 kcal/annos

    Rasva

    14.7 g

    Rasvahapot tyydyttyneet

    5.5 g

    Proteiini

    15.4 g
    Hiilihydraatti, imeytyvä

    30.1 g

    Sokerit

    16.9 g

    Kuitu, kokonais-

    6.3 g

    Natrium

    797.6 mg

    Kalsium

    259.6 mg

    Rauta

    3.3 mg

    C-vitamiini

    117.4 mg

    Testattu Marttakeittiössä
    Lähde: Martat