Valmistusohje

4 annosta

 

1 porkkana
1 palsternakka
2 raitapunajuurta
0,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl etikkaa
4–5 dl paistettuja
suppilovahveroita

  1. Kuori kasvikset ja pilko pieniksi kuutioiksi. Tee liemi: kiehauta vesi, suola, sokeri ja etikka. Lisää juurekset liemeen ja anna maustua hetki.
  2. Lisää lopuksi paistetut, suolalla maustetut sienet joukkoon ja anna jäähtyä. Tarjoa kylmänä.
Hiilijalanjälki
0.33 kg CO2 ekv
Energia

60 kcal/annos

Rasva 0.4 g
Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
Proteiini 1.4 g
Hiilihydraatti, imeytyvä 10.5 g
Sokerit 8.5 g
Kuitu, kokonais- 3.2 g
Natrium 600.6 mg
Kalsium 23 mg
Rauta 1.8 mg
C-vitamiini 11.8 mg

 

Testattu Marttakeittiössä

Lähde: Martat