Kauraiset kasvispihvit
Valmistusohje
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl rouheampaa kaurapuurorouhetta
½ dl kauraleseitä
½ dl voimakaurajauhetta
2 dl vettä
3 dl kasvissosetta (esim. porkkana, palsternakka, punajuuri tai parsakaali)
1 sipuli
1 kananmuna
2 tl metsäsienijauhetta (esim. herkkutatti- tai sikurirouskujauhetta)
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Paistamiseen
voita tai margariinia
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi sekä kasvissose. Anna turvota noin 15 minuuttia.
- Viljatuotteiden turvotessa kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa pannulla.
- Lisää vilja-kasvisseokseen sipulit, kananmuna, sienijauhe ja mausteet. Anna turvota vielä noin 10 minuuttia.
- Kuumenna lettupannun koloissa rasvaa. Lusikoi koloihin pihviseosta ja tasoita pinnat. Paista pihvejä keskilämmöllä, jotta pinnat eivät pala ennen kuin pihvit ovat sisältä kypsiä. Paistamiseen kuluu noin 5 minuuttia per puoli.
- Tarjoa pihvit kauratsatsikin, perunoiden ja salaatin kanssa. Ne sopivat myös hampurilaispihveiksi.
Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivattuja, käyttövalmiita metsäsieniä (esim. herkkutatteja tai sikurirouskuja) jauhetta varten, niin korvaa ne 1 tl currya ja 1 tl paprikajauhetta.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
Energia | 174 kcal/annos |
Rasva | 4.6 g |
Rasvahapot tyydyttyneet | 0.8 g |
Proteiini | 8.4 g |
Hiilihydraatti | 25.1 g |
Sokerit | 1.3 g |
Kuitu | 7.4 g |
Natrium | 104.2 mg |
Kalsium | 29 mg |
Rauta | 3.5 mg |
C-vitamiini | 7.1 mg |
Lähde: Martat