
Kauratsatsiki
Valmistusohje
1 prk (400 g) kreikkalaistyylistä kauragurttia
1 (175 g) kesäkurpitsa tai kurkku
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl metsäsienijauhetta (esim. herkkutatti tai sikurirousku)
¼ tl suolaa
- Pese kesäkurpitsa tai kurkku ja raasta se. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kaikki tsatsikin aineet keskenään.
- Nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Tarjoa esimerkiksi kauraisien kasvispihvien kanssa.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
| Energia | 25 kcal/annos |
| Rasva | 0.8 g |
| Rasvahapot tyydyttyneet | 0.1 g |
| Proteiini | 0.6 g |
| Hiilihydraatti | 4.2 g |
| Sokerit | 1.5 g |
| Kuitu | 0.5 g |
| Natrium | 63.4 mg |
| Kalsium | 39.1 mg |
| Rauta | 0.3 mg |
| C-vitamiini | 2.9 mg |
Lähde: Martat