![Kurpitsakeitto1](/media/onmfzab1/kurpitsakeitto1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133505644623730000)
Yrttinen kesäkurpitsakeitto
Valmistusohje
3 rkl öljyä
1 kesäkurpitsa (vihreitä ja/tai keltaisia)
1/2 purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki (70g) tomaattipyreetä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa, minttua, persiljaa
Tarjoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.
- Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
- Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
- Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.
- Maista ja mausta mieleiseksi suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki: Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua valkosipulinkynttä.
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat
![Perunamunakas Pestovartaat H Kopio](/media/lztjoqqa/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638541782070000)
![Kesadilla Lores Rotated](/media/onfcwnm4/kesadilla_lores-rotated.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638538552300000)
![Ratatoille Grillissa Vaaka H](/media/jpshkgkh/ratatoille_grillissa_vaaka_h.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638533784400000)