Valmistusohje

3 rkl öljyä
1 kesäkurpitsa (vihreitä ja/tai keltaisia)
1/2 purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki (70g) tomaattipyreetä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa, minttua, persiljaa
Tarjoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.

  1. Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
  2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
  3. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.
  4. Maista ja mausta mieleiseksi suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua valkosipulinkynttä.

Testattu Marttakeittiössä

Lähde: Martat