Yrttinen kesäkurpitsakeitto
Valmistusohje
3 rkl öljyä
1 kesäkurpitsa (vihreitä ja/tai keltaisia)
1/2 purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki (70g) tomaattipyreetä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa, minttua, persiljaa
Tarjoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.
- Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
- Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
- Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.
- Maista ja mausta mieleiseksi suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki: Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua valkosipulinkynttä.
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat