
Vihreä parsakeitto katkaravuilla ja tillillä
Helppo ja terveellinen illallinen valmistuu 15 minuutissa ja lämmittää kylminä talvi-iltoina.
2 annosta
Näitä tarvitset:
4 valkoista parsaa
400 g vihreää parsaa
merisuolaa
2 rkl kylmäpuristettua rapsiöljyä
4 dl kevytmaitoa
valkopippuria
2 viipaletta ruisleipää kuutioina
2 tl extra neitsytoliiviöljyä
100 g katkarapuja
1 pieni nippu tilliä
Näin valmistat:
- Kuori valkoiset parsat nupuista alaspäin ja poista kantaosa
- Poista vihreiden parsojen kova kantaosa kokonaan.
- Paloittele vihreät parsat isoiksi paloiksi ja jätä nuput ehjiksi.
- Laita valkoiset parsat kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä, hiukan suolaa ja rapsiöljyä
- Keitä 5 minuuttia, lisää mukaan vihreät parsan palat ja anna niiden kiehua loput 2 minuuttia.
- Ota erikseen 3 vihreää parsan nuppua ja leikkaa vielä erikseen 3 valkoisen parsan nuppua.
- Laita nuput sivuun.
- Sekoita loput parsat maidon kanssa.
- Lämmitä keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda ruisleipäkuutiot pannulla pienessä määrässä öljyä ja suolaa.
- Tarjoile keitto koristeltuna parsan nupuilla, katkaravuilla, paahdetuilla ruisleipäkuutioilla ja tillillä.
Resepti: Iform.


