Helppo ja terveellinen illallinen valmistuu 15 minuutissa ja lämmittää kylminä talvi-iltoina.

2 annosta

Näitä tarvitset:

4 valkoista parsaa
400 g vihreää parsaa
merisuolaa
2 rkl kylmäpuristettua rapsiöljyä
4 dl kevytmaitoa
valkopippuria
2 viipaletta ruisleipää kuutioina
2 tl extra neitsytoliiviöljyä
100 g katkarapuja
1 pieni nippu tilliä 

Näin valmistat:

  1. Kuori valkoiset parsat nupuista alaspäin ja poista kantaosa
  2. Poista vihreiden parsojen kova kantaosa kokonaan. 
  3. Paloittele vihreät parsat isoiksi paloiksi ja jätä nuput ehjiksi.
  4. Laita valkoiset parsat kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä, hiukan suolaa ja rapsiöljyä
  5. Keitä 5 minuuttia, lisää mukaan vihreät parsan palat ja anna niiden kiehua loput 2 minuuttia. 
  6. Ota erikseen 3 vihreää parsan nuppua ja leikkaa vielä erikseen  3 valkoisen parsan nuppua.
  7. Laita nuput sivuun.
  8. Sekoita loput parsat maidon kanssa. 
  9. Lämmitä keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
  10. Paahda ruisleipäkuutiot pannulla pienessä määrässä öljyä ja suolaa.
  11. Tarjoile keitto koristeltuna parsan nupuilla, katkaravuilla, paahdetuilla ruisleipäkuutioilla ja tillillä.

Resepti: Iform.