Tämä juustokakku maistuu kesäunelmalta rapean mantelipohjan, kermaisen avokadotäytteen ja makeiden mansikoiden ansiosta. Se sopii täydellisesti vegaaniseksi jälkiruoaksi, kahvihetkiin tai vaikka kesän juhliin! Nauti siitä sellaisenaan tai muuntele oman maun mukaan erilaisilla marjoilla. Juustokakku on tietenkin maidoton ja munaton.

12 palaa/annosta

Ainesosat:

Pohja

  • 3 1/2 dl kuorittuja manteleita (3 1/2 dl vastaa noin 200 g)
  • 15 kuorittua pehmeää taatelia
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • 2 avokadoa
  • 500 g mansikoita
  • 1 1/2 dl kookosöljyä
  • 1/2 dl sokerinkorviketta
  • 1/2 lime

Tarjoiluun

  • Mansikoita
  • sitruunamelissaa

Tee näin:

Pohja: 

  1. Sekoita kakkupohjan ainekset tehosekoittimessa.
  2. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm (12 palaa varten).

Täyte: 

  1. Leikkaa ja kuori avokadot, ja poista ydin. Suikaloi mansikat. Sekoita puolet mansikoista avokadojen joukkoon. Sulata kookosöljy, lisää se ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Purista limetti ja sekoita mehu joukkoon. Lisää limeä maun mukaan.
  2. Leikkaa loput mansikat paloiksi ja sekoita ne seokseen. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.
  3. Käynnistä ajastin.