Tämän täyttävän salaatin uunijuurekset sekä proteiininlähteet pitävät kylläisenä.

Valmistusohje (4 annosta)

3 palsternakkaa
4 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 ps (200 g) vihreitä papuja paloina (pakaste)
2 ruukkua tammenlehväsalaattia
1 prk (200 g) raejuustoa

Kuori juurekset. Leikkaa ne pitkiksi isohkoiksi suikaleiksi. Levitä juuressuikaleet leivinpaperin päälle uunipellille, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista 225-asteissa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat paahtuneet.

Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin. Revi salaatti laakeaan tarjoiluastiaan ja asettele päälle juuressuikaleet sekä pavut. Ripottele päälle raejuustoa ja tarjoa salaatti valitsemasi salaatinkastikkeen kanssa.

Resepti ja kuva: Martat