Tuoremarjakiisseli
Tuoremarjakiisselissä marjojen on oltava kotimaisia, sillä ulkomaisia marjoja ei suositella käytettäväksi kuumentamattomina.
Valmistusohje
4 annosta
3–4 dl kotimaisia tuoreita tai pakastemarjoja esim. vadelmia
4 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
- Soseuta marjat haarukalla tai sauvasekoittimella. Voit myös soseuttaa vain osan, jolloin kiisseliin jää myös kokonaisia marjasattumia.
- Mittaa kattilaan kylmä vesi ja perunajauhot. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kun kiisselipohja pulpahtaa, nosta kattila pois levyltä äläkä sekoita enää. Kaada kiisselipohja kulhoon jäähtymään.
- Sekoita hieman jäähtyneeseen kiisselipohjaan marjat ja vaniljasokeri. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi löysän kermavaahdon kanssa jälkiruokana tai puuron kanssa aamiaisella tai välipalalla.
Energia | 44 kcal/annos |
Rasva | 0.4 g |
Rasvahapot tyydyttyneet | 0 g |
Proteiini | 0.5 g |
Hiilihydraatti erotuksena | 9.8 g |
Sokerit | 4.1 g |
Kuitu, kokonais- | 1.9 g |
Natrium | 0.5 mg |
Kalsium | 18.4 mg |
Rauta | 0.6 mg |
C-vitamiini | 19.1 mg |
Lähde: Martat