Tuoremarjakiisselissä marjojen on oltava kotimaisia, sillä ulkomaisia marjoja ei suositella käytettäväksi kuumentamattomina.

Valmistusohje

4 annosta

3–4 dl kotimaisia tuoreita tai pakastemarjoja esim. vadelmia
4 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

  1. Soseuta marjat haarukalla tai sauvasekoittimella. Voit myös soseuttaa vain osan, jolloin kiisseliin jää myös kokonaisia marjasattumia.
  2. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja perunajauhot. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kun kiisselipohja pulpahtaa, nosta kattila pois levyltä äläkä sekoita enää. Kaada kiisselipohja kulhoon jäähtymään.
  3. Sekoita hieman jäähtyneeseen kiisselipohjaan marjat ja vaniljasokeri. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi löysän kermavaahdon kanssa jälkiruokana tai puuron kanssa aamiaisella tai välipalalla.
Energia 44 kcal/annos
Rasva 0.4 g
Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
Proteiini 0.5 g
Hiilihydraatti erotuksena 9.8 g
Sokerit 4.1 g
Kuitu, kokonais- 1.9 g
Natrium 0.5 mg
Kalsium 18.4 mg
Rauta 0.6 mg
C-vitamiini 19.1 mg

 

Lähde: Martat