Tonnikalapasta
Tonnikalapasta saa maistuvaa lisätäytettä runsaasti kuitua ja kasviproteiinia sisältävistä herkkusienistä.
Valmistusohje (4 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
2-3 tl Välimeren yrttisekoitusta
1 tl hunaja (2-3 rkl chilikastiketta)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
2 prk tonnikalaa
mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa
300–350 g täysjyväpastaa
Koristeluun: tuoretta basilikaa
Tarjoiluun: juustoraastetta
1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Puhdista ja pilko sienet.
3. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herkkusienet ja haihduta hiukan.
4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja tonnikala ja hauduta noin 10 minuuttia.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vesi pois.
6. Sekoita pasta kastikkeeseen.
Koristele hienonnetulla basilikalla.
Laita tarjolle juustoraastetta.
Resepti: Martat