Teriyakilohen kanssa maistuu aasialaisittain maustettu kaalisalaatti. Valmista salaatti ensin, niin se ehtii tekeytyä kalan kypsymisen ajan.

4 annosta

Valmistusohje

600 g kirjolohta fileenä
1 dl teriyakikastiketta
2 rkl seesaminsiemeniä

Lisäksi
1 tl rypsiöljyä tai margariinia

  1. Poista fileistä tarvittaessa ruodot. Voit kypsentää fileen kokonaisena tai leikata sen neljään annospalaan. Voitele uunivuoka ja nosta kala vuokaan. Sivele kalan päälle reilu kerros teriyakikastiketta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  2. Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, tai kunnes se on kypsää.

Nopea aasialainen kaalisalaatti
6 annosta
200 g keräkaalia
150 g ruusukaaleja

Kastike
2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
0,5–1 punainen chili paloiteltuna
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl sokeria

  1. Leikkaa keräkaali ja ruusukaalit ohuiksi suikaleiksi. Helpointa työ on mandoliinilla tai monitoimikoneella, mutta suikalointi onnistuu myös veitsellä.
  2. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja kumoa kaalien joukkoon. Pane kertakäyttöhanskat käsiin ja puristele käsin kastiketta kaaleihin niin, että kaalit hiukan veltostuvat ja kastike levittyy suikaleisiin kauttaaltaan. Anna maustua hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Tarjoa teriyakilohi aasialaisittain kaalisalaatin ja riisin kera. Myös idut ja porkkanaraaste sopivat lohen kanssa. Teriyakilohi maistuu myös perinteisen perunamuusin kaverina.

Vinkki: Kirjolohen tilalla voit käyttää myös haukea, mutta tällöin lopputulos on hiukan kuivempi.

Vinkki: Aasialaiseen kaalisalaattiin voi käyttää myös muita kaaleja. Se säilyy jääkaapissa noin viikon.

Testattu Marttakeittiössä

 

Lähde: Martat