Koska tästä moussakasta riittää monelle, niin saat helposti illallisen useammaksi päiväksi tai vaikkapa lounasruoat töihin mukaan? Jos haluat tehdä moussakasta kasvisversion, korvaa vain karitsanliha kasvisjauhiksella.

Ainesosat:

n. 10 henkilölle 

  • 1 munakoiso (n. 600 g)
  • 1 kg 1 lampaan tai naudan jauhelihaa
  • jauhettua korianteria, savustettua paprikaa, juustokuminaa, oreganoa
  • suolaa, pippuria
  • 2 suurta keltaista sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 tetraa tomaattimurskaa (500 g/purkki)
  • 2 dl vettä
  • 2-4 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • suolaa, pippuria
  • 150 g fetajuustoa

Tee näin:

  • Viipaloi munakoiso ohueksi. Levitä viipaleet talouspaperille tai pyyhkeille. Suolaa kerran ja jätä noin 15 minuutiksi, jotta neste vetäytyy pois.
  • Paista jauheliha voissa ja mausta korianterilla, savupaprikalla, juustokuminalla ja oreganolla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi paistettu jauheliha kulhoon.
  • Pilko sipuli ja paista sitä miedolla lämmöllä voissa, kunnes se pehmenee. Hienonna valkosipuli ja lisää se lopuksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon. Sekoita joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tetrat vedellä ja sekoita se lihan joukkoon. Vatkaa munat kerman, maidon, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita yhteen lihakastikkeen kanssa.
  • Paista munakoisoviipaleet kevyesti molemmin puolin ja mausta pippurilla.
  • Levitä kerros lihakastiketta uuninkestävään vuokaan. Levitä kerros munakoisoviipaleita. Toista menettely ja lisää lopuksi päälle kerros jauhelihaa. Murenna päälle fetajuusto. Laita 225 °C:n uuniin tai 200 °C:n kiertoilmauuniin ja jätä uuniin noin 1 tunniksi. Tarjoile salaatin kanssa.

 

Resepti: Landleys kök