Suklaamoussekakku maapähkinävoilla
Erilainen mutta erityisen maistuva yhdistelmä maapähkinävoita ja suklaata! Paksuhko pohja on ”murotaikinamainen”, ja se on kuorrutettu reilulla kerroksella maapähkinävoita. Päällimmäisenä on suklaamoussea!
Ainesosat:
Pohja:
- 20 g voita
- 1 kananmuna
- 1 ½ rkl maitoa
- 2/3 dl mantelijauhoja
- 4 tl kookosjauhoja
- 1 rkl hasselpähkinäjauhoja
- 1 ½ rkl makeutusainetta
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 mm vaniljajauhetta
Täyte:
- 60 g maapähkinävoita (sokeroimatonta)
Suklaamousse:
- 40 g tummaa suklaata (sokeroimatonta)
- 10 g voita
- 1 dl vispikermaa
- 1 rkl makeutusainetta
- 1 mm vaniljajauhetta
Valmista näin:
Pohja:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi.
- Sekoita kuivat ainekset ja lisää joukkoon kananmuna, voisula ja neste.
- Vuoraa pieni neliskanttinen uunivuoka alumiinifoliolla (n. 10x15 cm) ja levitä taikina. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Täyte:
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle maapähkinävoi.
Suklaamousse:
- Sulata voi ja suklaa.
- Vispaa kerma vaahdoksi ja kaada joukkoon suklaa-voiseos, makeutusaine ja vanilja.
- Levitä kakun päälle. Leikkaa kakku pienemmiksi paloiksi ja nauti!
Resepti: bakasockerfritt.se