Erilainen mutta erityisen maistuva yhdistelmä maapähkinävoita ja suklaata! Paksuhko pohja on ”murotaikinamainen”, ja se on kuorrutettu reilulla kerroksella maapähkinävoita. Päällimmäisenä on suklaamoussea!

Ainesosat:

Pohja:

  • 20 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ rkl maitoa
  • 2/3 dl mantelijauhoja
  • 4 tl kookosjauhoja
  • 1 rkl hasselpähkinäjauhoja
  • 1 ½ rkl makeutusainetta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 mm vaniljajauhetta

Täyte:

  • 60 g maapähkinävoita (sokeroimatonta) 

Suklaamousse:

  • 40 g tummaa suklaata (sokeroimatonta) 
  • 10 g voita
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl makeutusainetta
  • 1 mm vaniljajauhetta

Valmista näin:

Pohja:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi.
  2. Sekoita kuivat ainekset ja lisää joukkoon kananmuna, voisula ja neste.
  3. Vuoraa pieni neliskanttinen uunivuoka alumiinifoliolla (n. 10x15 cm) ja levitä taikina. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Täyte:

  1. Levitä jäähtyneen pohjan päälle maapähkinävoi.

Suklaamousse:

  1. Sulata voi ja suklaa.
  2. Vispaa kerma vaahdoksi ja kaada joukkoon suklaa-voiseos, makeutusaine ja vanilja.
  3. Levitä kakun päälle. Leikkaa kakku pienemmiksi paloiksi ja nauti!

 Resepti: bakasockerfritt.se