Valmistusohje

koko n. 15 x 40 cm

40 ruishapankorppua

täyte 1:
400 g savukinkkua
2 rasiaa ( à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria

täyte 2:
1 kurkku
2 rasiaa (à 200 g) yrttituorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa

kostutus:
6 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota

kuorrutus:
1 tuubi (175 g) majoneesia
2 rasiaa (à 200 g) levittyvää sulatejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna

koristeeksi:
200 g kinkkuviipaleita
persiljaa

  1. Valmista ensin täytteet.
  2. Täyte 1.  Hienonna kinkku. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna täyteen vetäytyä jääkaapissa.
  3. Täyte 2. Raasta pesty kurkku hienoksi raasteeksi ja purista neste pois mahdollisimman tarkkaan. Yhdistä raasteeseen muut aineet ja sekoita hyvin.
  4. Levitä leikkuulaudalle kelmua siten, että se ulottuu joka puolelta 15 cm reunan yli.
  5. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kasta hapankorppu liemeen ja aseta se leikkuulaudan reunaan. Kasta toinen korppu samoin, ja aseta se edellisen korpun viereen puskusaumaan. Lado vierekkäin yhteensä kahdeksan kostutettua hapankorppua.
  6. Levitä puolet kinkkutäytteestä ensimmäisen hapankorppukerroksen päälle huolellisesti reunoja myöten. Tasoita. Aseta uusi kerros kostutettuja hapankorppuja kinkkutäytteen päälle.
  7. Levitä korpuille puolet kurkkutäytteestä. Aseta taas päälle kerros kostutettuja hapankorppuja.
  8. Levitä päälle loput kinkkutäytteestä ja aseta kinkkutäytteen päälle kerros kostutettuja hapankorppuja. Levitä loput kurkkutäytteestä ja aseta päällimmäiseksi kerros kostutettuja hapankorppuja.
  9. Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  10. Sekoita keskenään majoneesi, sulatejuusto ja persilja. Levitä kuorrutetta kakun päälle ohuesti ja reunoille paksummin.
  11. Koristele kakku kinkkurullilla ja persiljalla.

Lähde: Martat