Rukiinen voileipäkakku
Valmistusohje
koko n. 15 x 40 cm
40 ruishapankorppua
täyte 1:
400 g savukinkkua
2 rasiaa ( à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria
täyte 2:
1 kurkku
2 rasiaa (à 200 g) yrttituorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
kostutus:
6 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
kuorrutus:
1 tuubi (175 g) majoneesia
2 rasiaa (à 200 g) levittyvää sulatejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna
koristeeksi:
200 g kinkkuviipaleita
persiljaa
- Valmista ensin täytteet.
- Täyte 1. Hienonna kinkku. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna täyteen vetäytyä jääkaapissa.
- Täyte 2. Raasta pesty kurkku hienoksi raasteeksi ja purista neste pois mahdollisimman tarkkaan. Yhdistä raasteeseen muut aineet ja sekoita hyvin.
- Levitä leikkuulaudalle kelmua siten, että se ulottuu joka puolelta 15 cm reunan yli.
- Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kasta hapankorppu liemeen ja aseta se leikkuulaudan reunaan. Kasta toinen korppu samoin, ja aseta se edellisen korpun viereen puskusaumaan. Lado vierekkäin yhteensä kahdeksan kostutettua hapankorppua.
- Levitä puolet kinkkutäytteestä ensimmäisen hapankorppukerroksen päälle huolellisesti reunoja myöten. Tasoita. Aseta uusi kerros kostutettuja hapankorppuja kinkkutäytteen päälle.
- Levitä korpuille puolet kurkkutäytteestä. Aseta taas päälle kerros kostutettuja hapankorppuja.
- Levitä päälle loput kinkkutäytteestä ja aseta kinkkutäytteen päälle kerros kostutettuja hapankorppuja. Levitä loput kurkkutäytteestä ja aseta päällimmäiseksi kerros kostutettuja hapankorppuja.
- Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
- Sekoita keskenään majoneesi, sulatejuusto ja persilja. Levitä kuorrutetta kakun päälle ohuesti ja reunoille paksummin.
- Koristele kakku kinkkurullilla ja persiljalla.
Lähde: Martat