Juhlava ruoka on yllättävän helppo valmistaa. Käytä paistomittaria, jotta lihasta tulee juuri sopivan kypsää.

2 annosta

Ainekset: 

300 g lampaan ulkofileetä
1 sitruuna (pestynä)
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä

Parsakaalimuusi:
250 g parsakaalia
kasvislientä
1/2 dl kevyt crème fraiche
1 hyppysellinen muskottia
suolaa
pippuria

Parsasalaatti:
1 vihersipulia
1 nippu vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
4–5 kirsikkatomaattia
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 kourallinen lehtimangoldia
1/2 sitruuna

Valmista näin:

1. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.

2. Kuori sitruunasta kuori ilman valkoista osaa esimerkiksi perunankuorijalla. Hienonna sitruunan kuori, valkosipuli ja chili. Sekoita rosmariinin kanssa.

3. Puhdista liha. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla. Ruskista lihan pinnat korkealla lämmöllä kauniin värisiksi. Kypsennä loppuun uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on n. 56-65 astetta (mediumiksi tai läpikypsäksi).

4. Pilko parsakaali ja keitä pehmeäksi kasvisliemessä. Kaada noin 1/2 dl kasvisliemestä talteen, ennen kuin kaadat loput pois. Lisää crème fraiche ja tee muusiksi. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla. Pidä muusi lämpimänä.

5. Raasta vihersipuli. Kuori parsa ja paista parin minuutin ajan oliiviöljyssä sormisuolalla maustettuna. Sekoita kaikki salaattiainekset yhteen ja purista hieman sitruunan mehua joukkoon.

6. Pyörittele lampaanfilee rosmariiniseoksessa ja kääri folioon. Anna maustua muutaman minuutin ajan. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

Resepti: itrim.