Raparperikiisseli
Valmistusohje
8 dl raparperia pilkottuna (n.500g)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
- Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
- Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
- Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
- Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
- Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
–
Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.26 kg CO2 ekv
Energia |
121 kcal/annos |
Rasva |
0.1 g |
Rasvahapot tyydyttyneet | 0 g |
Proteiini |
0.4 g |
Hiilihydraatti | 26.9 g |
Sokerit |
24.3 g |
Kuitu | 0.9 g |
Natrium |
1.9 mg |
Kalsium |
50.8 mg |
Rauta |
0.1 mg |
C-vitamiini |
3.1 mg |
Lähde: Martat