Valmistusohje

8 dl raparperia pilkottuna (n.500g)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

  1. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
  2. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
  3. Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
  4. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
  6. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

    Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.26 kg CO2 ekv
Energia

121 kcal/annos

Rasva

0.1 g

Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
Proteiini

0.4 g

Hiilihydraatti 26.9 g
Sokerit

24.3 g

Kuitu 0.9 g
Natrium

1.9 mg

Kalsium

50.8 mg

Rauta

0.1 mg

C-vitamiini

3.1 mg

 

Lähde: Martat