![Raparperikeitto Shutterstock 1417025660](/media/3gwj5ovk/raparperikeitto-shutterstock_1417025660.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133608514807700000)
Raparperikiisseli
Valmistusohje
8 dl raparperia pilkottuna (n.500g)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
- Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
- Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
- Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
- Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
- Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
–
Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.26 kg CO2 ekv
Energia |
121 kcal/annos |
Rasva |
0.1 g |
Rasvahapot tyydyttyneet | 0 g |
Proteiini |
0.4 g |
Hiilihydraatti | 26.9 g |
Sokerit |
24.3 g |
Kuitu | 0.9 g |
Natrium |
1.9 mg |
Kalsium |
50.8 mg |
Rauta |
0.1 mg |
C-vitamiini |
3.1 mg |
Lähde: Martat
![Perunamunakas Pestovartaat H Kopio](/media/lztjoqqa/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638541782070000)
![Kesadilla Lores Rotated](/media/onfcwnm4/kesadilla_lores-rotated.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638538552300000)
![Ratatoille Grillissa Vaaka H](/media/jpshkgkh/ratatoille_grillissa_vaaka_h.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638533784400000)