Raparperi-inkiväärijuoma
Valmistusohje
2 kg (noin 1,5 litraa) paloiteltua raparperia
3 luomusitruunaa
5 dl fariinisokeria
1 l taloussokeria
2,5 rkl sitruunahappoa
5 l kiehuvaa vettä
n. 50 g tuoretta inkivääriä kuorittuna
Tarjoiluun
5 l kivennäisvettä
- Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi 10 litran teräskattilaan tai muovisankoon.
- Pese sitruunat huolellisesti. Kuori sitruunoiden keltainen kuori kuorimaveitsellä ja purista mehu raparperipalojen joukkoon.
- Mittaa mukaan sokerit ja sitruunahappo sekä kuorittu ja pieniksi paloiteltu inkivääri. Kaada päälle kuuma vesi.
- Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Sekoita välillä pari kertaa.
- Siivilöi juoma ja pullota. Juoma säilyy arviolta kaksi viikkoa jääkaapissa ja ylimääräisen mehun voi pakastaa.
- Säilytä juoma viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa kivennäisvedellä, puolet raparperijuomaa ja puolet kivennäisvettä tai maun mukaan.
- Tarjoa kesäjuomana tai tervetuliaismaljana.
Vinkki! Sitruunahappoa saa ostettua isommista kaupoista ja apteekista ja sillä on käyttöä ekosiivouksessa.
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat