Valmistusohje

2 kg (noin 1,5 litraa) paloiteltua raparperia
3 luomusitruunaa
5 dl fariinisokeria
1 l taloussokeria
2,5 rkl sitruunahappoa
5 l kiehuvaa vettä
n. 50 g tuoretta inkivääriä kuorittuna
Tarjoiluun
5 l kivennäisvettä

  1. Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi 10 litran teräskattilaan tai muovisankoon.
  2. Pese sitruunat huolellisesti. Kuori sitruunoiden keltainen kuori kuorimaveitsellä ja purista mehu raparperipalojen joukkoon.
  3. Mittaa mukaan sokerit ja sitruunahappo sekä kuorittu ja pieniksi paloiteltu inkivääri. Kaada päälle kuuma vesi.
  4. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Sekoita välillä pari kertaa.
  5. Siivilöi juoma ja pullota. Juoma säilyy arviolta kaksi viikkoa jääkaapissa ja ylimääräisen mehun voi pakastaa.
  6. Säilytä juoma viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa kivennäisvedellä, puolet raparperijuomaa ja puolet kivennäisvettä tai maun mukaan.
  7. Tarjoa kesäjuomana tai tervetuliaismaljana.

Vinkki! Sitruunahappoa saa ostettua isommista kaupoista ja apteekista ja sillä on käyttöä ekosiivouksessa.

Testattu Marttakeittiössä

Lähde: Martat