Mitä sanoisit täysin laktoosittomasta ja gluteenittomasta mutakakusta, jonka valmistukseen et tarvitse edes uunia? Se valmistuu helposti sekoittamalla saksanpähkinöitä, taateleita, kauraa ja raakakaakaota. Anna mutakakun tekeytyä kylmässä ja tarjoa sitten jännittävän makuisen cashewkerman kera.

10 annosta

Ainesosat:

  • 200 g saksanpähkinöitä
  • 24 tuoreita kivettömiä taateleita
  • 1 dl kaurahiutaleita (käytä gluteenittomia hiutaleita)
  • 1 dl raakakaakaota
  • 2 rkl kaakaorouhetta
  • 3 rkl kylmää vettä

Cashewkerma

  • 3 dl luomucashewpähkinöitä
  • 1-2 dl vettä
  • 2 maustemitallinen vaniljajauhetta
  • 3 rkl agavesiirappia

Koristeluun

  • raakakaakaota

Tee näin:

Mutakakku: 

  1. Sekoita saksanpähkinät tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset ja jatka sekoittamista tasaiseksi taikinaksi, mutta ei kuitenkaan aivan sileäksi.
  2. Painele taikina leivinpaperilla voideltuun tai öljyttyyn irtovuokaan. Peitä foliolla ja laita kylmään vähintään 3 tunniksi tai yön yli.
  3. Cashewkerma: 
  1. Kostuta cashewpähkinöitä vedessä vähintään 4 tuntia. Kaada vesi pois. Laita pähkinät tehosekoittimeen. Sekoita atberedare. Hienonna pähkinät hyvin. Lisää vesi vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes koostumus on toivottu. ”Kerman” tulisi olla sileää ja ilmavaa. Lisää vaniljajauhe ja agavesiirappi.

Tarjoiluun: Levitä cashewkerma kakkutaikina päälle. Sirota päälle hiukan raakakaakaota.

Resepti: ICA.