Porkkana-kikherne-maapähkinäkeitto
Kokeile tätä arjen helppoa ja maukasta keittoruokaa, joka sopii myös useampaan erityisruokavalioon. Keitto on vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja munaton.
Ainesosat (4 annosta):
1 kg porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutiota
1 tlk säilykekikherneitä
2 rkl sileää maapähkinävoita
1 tlk kaurakermaa
tuoretta yrttiä, esim. korianteria
Valmistusohje:
- Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten porkkanat. Kaada vettä kasvisten päälle sen verran, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio.
- Keitä porkkanat lähes pehmeiksi. Lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet ja keitä niin, että sekä porkkanat että kikherneet ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
- Lisää kattilaan kaurakerma ja maapähkinävoi. Kuumenna keitto ja sekoittele, kunnes maapähkinävoi on sulanut joukkoon. Tarjoa tuoreiden yrttien kanssa.
Resepti ja kuva: Martat