![Martat Porkkana Kikhernemaapahkinakeitto H 1](/media/g5umvx1v/martat_porkkana_kikhernemaapahkinakeitto_h-1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133208562506330000)
Porkkana-kikherne-maapähkinäkeitto
Kokeile tätä arjen helppoa ja maukasta keittoruokaa, joka sopii myös useampaan erityisruokavalioon. Keitto on vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja munaton.
Ainesosat (4 annosta):
1 kg porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutiota
1 tlk säilykekikherneitä
2 rkl sileää maapähkinävoita
1 tlk kaurakermaa
tuoretta yrttiä, esim. korianteria
Valmistusohje:
- Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten porkkanat. Kaada vettä kasvisten päälle sen verran, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio.
- Keitä porkkanat lähes pehmeiksi. Lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet ja keitä niin, että sekä porkkanat että kikherneet ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
- Lisää kattilaan kaurakerma ja maapähkinävoi. Kuumenna keitto ja sekoittele, kunnes maapähkinävoi on sulanut joukkoon. Tarjoa tuoreiden yrttien kanssa.
Resepti ja kuva: Martat
![Perunamunakas Pestovartaat H Kopio](/media/lztjoqqa/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638541782070000)
![Kesadilla Lores Rotated](/media/onfcwnm4/kesadilla_lores-rotated.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638538552300000)
![Ratatoille Grillissa Vaaka H](/media/jpshkgkh/ratatoille_grillissa_vaaka_h.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638533784400000)