Kokeile tätä arjen helppoa ja maukasta keittoruokaa, joka sopii myös useampaan erityisruokavalioon. Keitto on vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja munaton. 

Ainesosat (4 annosta): 

1 kg porkkanoita 
3 valkosipulinkynttä 
2 rkl öljyä 
1 kasvisliemikuutiota 
1 tlk säilykekikherneitä 
2 rkl sileää maapähkinävoita 
1 tlk kaurakermaa 
tuoretta yrttiä, esim. korianteria 
 

Valmistusohje: 

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet. 
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten porkkanat. Kaada vettä kasvisten päälle sen verran, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio. 
  3. Keitä porkkanat lähes pehmeiksi. Lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet ja keitä niin, että sekä porkkanat että kikherneet ovat pehmeitä. Soseuta keitto. 
  4. Lisää kattilaan kaurakerma ja maapähkinävoi. Kuumenna keitto ja sekoittele, kunnes maapähkinävoi on sulanut joukkoon. Tarjoa tuoreiden yrttien kanssa. 

 

Resepti ja kuva: Martat