
Pestovartaat
Sujauta kasvikset ja tofu vartaaseen ja kuorruta pestolla – helppo retkiherkku valmistuu nuotiolla tai grillissä.
Valmistusohje
puolikas kukkakaali
puolikas kesäkurpitsa
1 pkt (300 g) marinoitua tofua
nippu retiisejä
1 pss pieniä paprikoita
0,5 prk (á 190 g) pestoa (esim.
punainen arrabiata tai vihreä
pesto basilikasta tai nokkosesta)
- KOTONA: Huuhtele kasvikset.
- RETKELLÄ: Irrottele kukkakaalista kukinnot. Leikkaa kesäkurpitsa noin
viiden sentin paloiksi, leikkaa jokainen pala pitkittäin neljäksi lohkoksi.
Paloittele tofu reiluiksi paloiksi (n. 3 x 3 cm). Poista retiiseistä naatit. Jos
käytät kotimaista retiisiä, puhtaat naatit voi silputa ja hyödyntää munakasmassassa. - Pujottele kasvikset ja tofu grillivartaisiin, pikkupaprikat ja retiisit kokonaisina. Sivele vartaat kauttaaltaan haluamallasi pestolla. Jos
haluat vartaista tulisempia, valitse chiliä sisältävä pesto. - Grillaa vartaita. Käännä, kun kasvikset ovat saaneet väriä ja kypsyneet alapuolelta. Tarjoa esimerkiksi perunamunakkaan kanssa
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat


