Ihanan mehevä pekoniin kääritty broileri tarjoillaan voissa freesatussa pinaatissa ja uskomattoman maukkaan kukkakaalipyreen ja paahdetun valkosipulin kanssa.

 

4 annosta 

Ainekset

  • 450 g broilerin rintafileitä
  • 280 g pekonia
  • 2 rkl voita tai oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g tuoretta pinaattia

Kermainen kukkakaalipyree

  • 4 isoa valkosipulin kynttä
  • 50 g voita paistamiseen
  • 250 g kukkakaalia
  • 1 dl vispikermaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistus

  1. Paina valkosipulin kynsiä voimakkaasti veitsen lappeella leikkuulaudalla, jotta ne hajoavat hiukan. Poista valkosipulin kynsien kuoret. Paista voissa kullanruskeiksi keskilämmöllä. Vältä likaa ruskistamista, sillä kastike saa silloin helposti karvaan maun. Laske lopuksi lämpötilaa ja jätä kynnet pannulle.
  2. Paloittele kukkakaali ja jaa se pienempiin kukintoihin. Keitä kukinnot pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä. Poista kukkakaalien keitinvesi ja ota tilkka talteen soseutusta varten.   
  3. Laita kukkakaalit tehosekoittimeen yhdessä valkosipulinkynsien kanssa ja lisää myös paistinrasva antamaan lisämakua.
  4. Lisää kerma ja hiukan keitinvettä ja sekoita tasaiseksi. Aloita muutamalla ruokalusikalla keitinvettä ja lisää tarpeen mukaan, kunnes soseen koostumus on oikea. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  5. Kierrä yhdestä kahteen pekonisiivua jokaisen broilerifileen ympäri. Paista öljyssä tai voissa, kunnes pekoni on saanut kauniin värin. Anna kypsyä vielä uunissa 15 minuuttia 200 asteessa tai pannulla alemmassa lämpötilassa. Käytä lihalämpömittaria, jos olet epävarma kypsyydestä – 72 asteessa broilerinrintafilee on valmis.
  6. Ota pois broileripannulta ja pidä lämpöisenä, sillä aikaa kun freesaat pinaatin samassa pannussa. Näin kaikki hyvät maut pysyvät mukana. Tarjoile saman tien soseen kera.
    Resepti on otettu osoitteesta dietdoctor.com