Taivaallisen hyvää – lämpimät vihannekset ja pistaasipähkinät ja rapeaksi paistettu turska!

Ainekset

2 annosta

  • 1 valkosipulinkynsi viipaloituna
  • 2 salottisipulia viipaleina
  • 200 g salaattivihanneksia pakasteena
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 sydänsalaattia, suikaloituna tai savoijinkaalia/suippokaalia tai pak soita
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g turskaa fileenä, mielellään nahka mukana
  • ½ rkl voita
  • 1 rkl murskattuja pistaasipähkinöitä

Tee näin: 

1. Kuullota valkosipuli ja salottisipuli voissa paksupohjaisessa kasarissa, kunnes ne ovat pehmenneet ja läpikuultavia. Lisää kasvissekoitus ja keitä kasviksia, niin että ne kuumenevat. Lisää salaatin suikaleet ja rakuuna, sekoita kaikki keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Suolaa ja paista kala voissa. Ensin nahkapuoli, jotta siitä tulee rapeaa ja käännä ja paista vielä muutama minuutti. Sirottele pähkinät kalan päälle.

Resepti Marie Tegnér, Kuva: Katja Kristoferson, Styling: Ehva Ehrenholm

Resepti osoitteesta: Måbra/Voi hyvin