Raikas ja hyvänmakuinen ateria, jossa mehukasta turskaa, rapeaa kurkkua ja retiisejä. Vinkki! Jos ostat turskan pakastettuna, sulata se yön yli jääkaapissa. 

Ainekset:

Turskan seläke

  • 600 g pakastettua turskan seläkettä
  • 1 maustemitallinen hienoa suolaa
  • 1 maustemitallinen jauhettua mustapippuria
  • 0.5 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 rkl voita

Juuriselleri

  • 800 g juuriselleriä
  • 1 maustemitallinen hienoa suolaa
  • 1 maustemitallinen hienonnettua mustapippuria
  • 0.5 rkl oliiviöljyä

Koristeeksi

  • ½ kurkku
  • 125 gr retiisejä
  • ½ ruukkua tuoretta ruohosipulia 
  • ½ sitruuna
  • 2 tl oliiviöljyä

Ruskistettu voi

  • 75 g voita

 

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Juuriselleri: Kuori juuriselleri ja leikkaa 2 cm paksuisiksi paloiksi ja puolita ne.
3. Laita juurisellerin palat uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja paista uunissa n. 30-40 min.
4. Turskan seläke: Suolaa ja mausta turskan palat pippurilla ja anna niiden olla huoneenlämmössä n. 10 min.
5. Lisukkeet: Huuhdo vihannekset. Höylää kurkusta pitkiä suikaleita juustohöylällä. Viipaloi retiisit ja silppua ruohosipuli.
6. Sekoita vihannekset kulhossa ja lisää raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Turskan seläke: Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa ja paista turskan palat keskilämmöllä n. 2-3 min/ puoli, jotta ne saavat kauniin kullankeltaisen värin.  Alenna lämpöä ja anna kalan tekeytyä pannulla.
8. Ruskistettu voi: Ruskista voi kattilassa.

Ota juuriselleri uunista. Asettele turskan seläkkeet juurisellerin päälle ja kaada ruskistettu voi päälle. Koristele kurkun siivuilla ja retiiseillä ja tarjoile.

 

Resepti: Mathem