
Nokkosleipäset
20 annosta
Valmistusohje
5 dl vettä tai mahlaa
6 dl nokkosia
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
½ dl öljyä
11-12 dl hiivaleipäjauhoja
Voiteluun: mahlaa tai vettä
Päälle: kuminoita
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
- Silppua joukkoon nuoret nokkoset. Voit halutessasi myös kiehauttaa ne ensin ja silputa sitten joukkoon.
- Murenna hiiva nesteeseen.
- Lisää suola ja hunaja. Sekoita.
- Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla ja sekoita loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo kohonneesta taikinasta jauhojen avulla pieniä litteitä leipäsiä.
- Anna leivonnaisten kohota liinan alla.
- Pistele haarukalla, voitele mahlalla tai vedellä ja ripottele päälle kuminan siemeniä.
- Paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa leipäset lämpiminä.
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat


