Naudan ulkofileetä uunikasvisten ja vihreän parmesaanikerman kera
Helppoa ja juhlallista ruokaa terveellisillä kasviksilla ja upealla vihreällä kermalla.
Ainekset:
4 annosta
- 500 g naudan ulkofileetä
- 1 rkl voita
- 1 ml hienoa suolaa
- 1 ml jauhettua mustapippuria
Ratatouille
- 2 kesäkurpitsaa
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
- 2 terttutomaattia
- 2 punasipulia
- 6 valkosipulin kynttä
- 2 rkl balsamietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia - kuivattua
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 ml hienoa suolaa
- 1 ml jauhettua mustapippuria
Vihreä parmesaanikerma
- 1,5 dl Creme Fraichea
- puolikas tuore ruukkubasilika
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sitruunaa
- 0,8 dl parmesaanijuustoa
- 1 ml suolaa
- 1 ml jauhettua mustapippuria
Valmistus:
1. Lämmitä uuni 135 asteeseen. Pese kasvikset ja pilko suurehkoiksi paloiksi. Pilko valkosipuli. Sekoita kasvisten joukkoon uuninkestävään astiaan oliiviöljy, etikka, mausteet ja hunaja. Paista uunissa noin 1,5–2 tuntia.
2. Sekoita kerma ja paista pihvit voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pihvit vihannesten ja kerman kanssa.
Kuva: Susanna Livijn Wexell
Resepti: mytaste.se