Mustikkapiirakka
Ihanan mehukas ja makea mustikkapiirakka ripauksella karvasmantelia! Täytteeseen tulee runsaasti rouhittua pähkinää.
Ainekset:
3 annosta
Taikina:
- 25 g voita
- 1 muna
- 1 dl mantelijauhoja
- 3 rkl vispikermaa
- 4 tl kookosjauhoja
- n. 1 rkl makeutusainetta
- 1 rkl vettä
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1-2 tippaa karvasmanteliaromia
Täyte:
- 25 g mustikoita
- 15 g pähkinöitä (esim. hasselpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja manteleita)
- halutessasi ½ tl makeutusainetta
Valmista näin:
Taikina:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi.
- Sekoita kaikki taikinan kuiva-aineet.
- Lisää muna, voisula, karvasmanteliaromi ja neste. Vaivaa taikinaksi ja muotoile pieneksi kakunpohjaksi, noin 12 cm halkaisijaltaan.
Täyte:
- Lisää mustikat ja hieman makeutusainetta kakkuun.
- Rouhi pähkinät ja ripottele ne kakun ja mustikoiden päälle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Resepti: bakasockerfritt.se