Mausteinen kurpitsakeitto, kanaa ja punaisia linssejä
Anna tämän täyteläisen keiton lämmittää, värittää ja maustaa päiväsi.
Näitä tarvitset:
1 kanafilee
merisuolaa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl extra neitsytoliiviöljyä
300 g hokkaidokurpitsaa tai myskikurpitsaa (punnittuna ilman kuorta)
1/2 tl chilihiutaleita
6 dl kasvislientä
1 luomuappelsiini, kuori ja mehu
4 rkl punaisia linssejä
kourallinen korianteria
Lisuke:
2 siivua täysjyväruisleipää
Näin valmistat:
- Keitä kanafilee kevyesti suolatussa vedessä, n. 10 minuuttia, ja paloittele kuutioiksi.
- Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne isossa padassa oliiviöljyssä kypsiksi.
- Kuutioi kurpitsa ja laita pataan yhdessä chilin kanssa ja sekoita. Lisää kasvisliemi n. minuutin kuluttua. Anna keiton kiehua 10 minuuttia.
- Lisää appelsiinin mehu ja kuori ja sekoita keittoon.
- Lisää linssit keittoon ja keitä pehmeiksi. Lisää kanakuutiot ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
- Koristele keitto korianterilla ja tarjoile paahdetun ruisleivän kera.
Resepti: iForm.