Anna tämän täyteläisen keiton lämmittää, värittää ja maustaa päiväsi.

Näitä tarvitset:

1 kanafilee
merisuolaa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl extra neitsytoliiviöljyä
300 g hokkaidokurpitsaa tai myskikurpitsaa (punnittuna ilman kuorta)
1/2 tl chilihiutaleita
6 dl kasvislientä
1 luomuappelsiini, kuori ja mehu
4 rkl punaisia linssejä
kourallinen korianteria 

Lisuke:
2 siivua täysjyväruisleipää

 

Näin valmistat:

  1. Keitä kanafilee kevyesti suolatussa vedessä, n. 10 minuuttia, ja paloittele kuutioiksi.
  2. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne isossa padassa oliiviöljyssä kypsiksi.
  3. Kuutioi kurpitsa ja laita pataan yhdessä chilin kanssa ja sekoita. Lisää kasvisliemi n. minuutin kuluttua. Anna keiton kiehua 10 minuuttia.
  4. Lisää appelsiinin mehu ja kuori ja sekoita keittoon.
  5. Lisää linssit keittoon ja keitä pehmeiksi. Lisää kanakuutiot ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  6. Koristele keitto korianterilla ja tarjoile paahdetun ruisleivän kera.

 

Resepti: iForm.