Unelmoi Kauko-Idän lämpimästä auringosta nauttiessasi tätä mausteista ja maukasta kikhernepataa.

2 annosta

Näitä tarvitset:

1 sipuli, pieneksi pilkottuna
2 valkosipulin kynttä, puristettuna

1 rkl oliiviöljyä
1 kourallinen korianteria, silputtuna
1 rkl inkivääriä, hienoksi raastettuna
1 tl kurkumaa
1½ tl currya
1 prk kookosmaitoa
2½ rkl tomaattipyrettä

1 tl kookossokeria tai tavallista sokeria
¼ tl cayennepippuria
1 prk kikherneitä tai 240 g keitettynä, huuhdeltuna ja valutettuna
1½ tl garam masalaa

Lisukkeena:
Vihreää salaattia tai kukkakaaliriisiä (kukkakaali mixerissä hienonnettuna)

 

Näin valmistat:

  • Anna sipulin ja valkosipulin hautua pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan.
  • Lisää sen jälkeen kaikki muut ainekset, paitsi garam masala ja kikherneet.
  • Anna ainesten kiehua hiljalleen 20–30 minuuttia, kunnes neste haihtuu ja pata on kermamaista. Jos tuntuu, että kiehumisessa menee kauan ja haluat nopeuttaa valmistusta, lisää 1 rkl tattarijauhoa.

VINKKI! Jos tuntuu, että kikhernepata on liian tuhtia, niin valitse kookosmaidosta kevytversio. Silloin kaloreita on melkein 200 vähemmän per henkilö.

  • Lisää lopuksi kikherneet. Mausta garam masalalla ja muilla haluamillasi mausteilla. Anna padan kiehua vielä muutama minuutti, jotta kikherneet kuumenevat kauttaaltaan.
  • Tarjoile kikhernepadan lisukkeena mitä itse haluat, esim. raikas vihreä salaatti tai kukkakaaliriisi sopivat hyvin.

Resepti:  iForm.