
Maukas kikhernepata
Unelmoi Kauko-Idän lämpimästä auringosta nauttiessasi tätä mausteista ja maukasta kikhernepataa.
2 annosta
Näitä tarvitset:
1 sipuli, pieneksi pilkottuna
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 kourallinen korianteria, silputtuna
1 rkl inkivääriä, hienoksi raastettuna
1 tl kurkumaa
1½ tl currya
1 prk kookosmaitoa
2½ rkl tomaattipyrettä
1 tl kookossokeria tai tavallista sokeria
¼ tl cayennepippuria
1 prk kikherneitä tai 240 g keitettynä, huuhdeltuna ja valutettuna
1½ tl garam masalaa
Lisukkeena:
Vihreää salaattia tai kukkakaaliriisiä (kukkakaali mixerissä hienonnettuna)
Näin valmistat:
- Anna sipulin ja valkosipulin hautua pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan.
- Lisää sen jälkeen kaikki muut ainekset, paitsi garam masala ja kikherneet.
- Anna ainesten kiehua hiljalleen 20–30 minuuttia, kunnes neste haihtuu ja pata on kermamaista. Jos tuntuu, että kiehumisessa menee kauan ja haluat nopeuttaa valmistusta, lisää 1 rkl tattarijauhoa.
VINKKI! Jos tuntuu, että kikhernepata on liian tuhtia, niin valitse kookosmaidosta kevytversio. Silloin kaloreita on melkein 200 vähemmän per henkilö.
- Lisää lopuksi kikherneet. Mausta garam masalalla ja muilla haluamillasi mausteilla. Anna padan kiehua vielä muutama minuutti, jotta kikherneet kuumenevat kauttaaltaan.
- Tarjoile kikhernepadan lisukkeena mitä itse haluat, esim. raikas vihreä salaatti tai kukkakaaliriisi sopivat hyvin.
Resepti: iForm.


