Lohta ja palsternakkalettuja, piparjuurikerma ja papusalaatti
Koska palsternakkaa ei keitetä, se vain raastetaan ja paistetaan, sen glykeeminen indeksi on hiukan matalampi. Yhdessä juuston kera letuista tulee uskomattoman hyviä. Piparjuurikerman voi tehdä mistä tahansa creme fraichesta tai jättää sen kokonaan pois. Toki piparjuuri ja lohi on mahtava makuyhdistelmä. Valitse piparjuurta suoraan tuubista tai raasta tuoreesta. Tarjoile hyvän papusalaatin kera, niin saat lisäproteiinia ja kuituja
Ainesosat:
4 annosta
Palsternakkaletut:
500 g palsternakkaa
3 kanamunaa
100 g juustoraastetta
suolaa, pippuria, oreganoa, sipulijauhetta
Papusalaatti:
100 g pakastettuja soijapapuja
1 paketti mustia papuja (400 g)
1/2 punasipuli
125 g kirsikkatomaatteja
Piparjuurikerma:
2 dl creme fraichea
2 rkl raastettua piparjuurta tuubista
suolaa
Lohi:
4 pakastelohipalaa
suolaa, pippuria, sipulijauhetta, chili pippuria Ancho style
Valmistus:
1. Kuori ja raasta palsternakka raastimen isoreikäisellä puolella tai monitoimikoneessa. Sekoita palsternakkaraaste, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna paistinpannulla voi ja paista raastepihvi (n. 0,5 dl raasteseosta/lettu). Taputtele letuiksi siten, että koko raastepinta paistuu. Paista kullankeltaisiksi molemmin puolin.
2. Sekoita sulaneet soijapavut huuhdeltujen mustien papujen kanssa, silputun punasipulin ja puolitettujen kirsikkatomaattien kanssa. Tarjoile salaatti balsamicolla maustettuna.
3. Sekoita keskenään raastettu piparjuuri, creme fraiche ja hiukan suolaa. Laita kastike kylmään.
4. Sulata lohifileet ja grillaa uunissa grillivastuksella. Mausta fileet molemmin puolin.
Resetpi: Landleys kök.