Koska palsternakkaa ei keitetä, vaan riivitään raakana ja paistetaan ei indeksi nouse korkeaksi. Yhdessä ohukaisten sisältämän juuston kanssa nämä ovat todella hyviä. Piparjuurikerman voi tehdä mihin tahansa creme fraicheen. Toki piparjuuri on uskomattoman hyvää lohen kanssa.  Valitse piparjuuri tuubissa tai raasta tuoreena. Tarjoile hyvän papusalaatin kera, niin saat lisäproteiinia ja kuituja.

Ainekset: 

4 annosta

Palsternakkaohukaiset:

500 g palsternakkaa
3 kananmunaa
100 g raastettua juustoa
suolaa, pippuria, oreganoa, sipulijauhetta

Papusalaattia:

100 g pakastettuja soijapapuja
1 tetra mustia papuja (400 g)
1/2 punasipuli
125 g kirsikkatomaatteja

Piparjuurikerma:

2 dl creme fraichea
2 rkl raastettua piparjuurta tuubista
suolaa

Lohi:

4 pakastettua lohifileen palaa
suolaa, pippuria, sipulijauhetta, chilipippuria ancho style

Tee näin: 

1. Kuori ja raasta palsternakka raastinraudan isoreikäisellä puolella tai monitoimikoneessa. Sekoita raasteeseen kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit (n. 0,5 dl/pihvi raastetta) pienessä määrässä voita. Paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi  

2. Sekoita sulatetut soijapavut ja huuhdellut mustapavut, pilkottu punasipuli ja puolitetut kirsikkatomaatit. Tarjoile salaatti balsamicolla maustettuna.

3. Sekoita raastettu piparjuuri creme fraicheen ja mausta hiukan suolalla. Laita kylmään maustumaan.

4. Sulata lohifileepalat ja grillaa kypsiksi grillissä tai grillivastuksella uunissa. Mausta lohipalat molemmin puolin.

Lohi, palsternakkaohukaiset, piparjuurikerma ja papusalaatti

Resepti osoitteesta: Landleys kök.