Lohi, palsternakkaohukaiset, piparjuurikerma ja papusalaatti
Koska palsternakkaa ei keitetä, vaan riivitään raakana ja paistetaan ei indeksi nouse korkeaksi. Yhdessä ohukaisten sisältämän juuston kanssa nämä ovat todella hyviä. Piparjuurikerman voi tehdä mihin tahansa creme fraicheen. Toki piparjuuri on uskomattoman hyvää lohen kanssa. Valitse piparjuuri tuubissa tai raasta tuoreena. Tarjoile hyvän papusalaatin kera, niin saat lisäproteiinia ja kuituja.
Ainekset:
4 annosta
Palsternakkaohukaiset:
500 g palsternakkaa
3 kananmunaa
100 g raastettua juustoa
suolaa, pippuria, oreganoa, sipulijauhetta
Papusalaattia:
100 g pakastettuja soijapapuja
1 tetra mustia papuja (400 g)
1/2 punasipuli
125 g kirsikkatomaatteja
Piparjuurikerma:
2 dl creme fraichea
2 rkl raastettua piparjuurta tuubista
suolaa
Lohi:
4 pakastettua lohifileen palaa
suolaa, pippuria, sipulijauhetta, chilipippuria ancho style
Tee näin:
1. Kuori ja raasta palsternakka raastinraudan isoreikäisellä puolella tai monitoimikoneessa. Sekoita raasteeseen kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit (n. 0,5 dl/pihvi raastetta) pienessä määrässä voita. Paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi
2. Sekoita sulatetut soijapavut ja huuhdellut mustapavut, pilkottu punasipuli ja puolitetut kirsikkatomaatit. Tarjoile salaatti balsamicolla maustettuna.
3. Sekoita raastettu piparjuuri creme fraicheen ja mausta hiukan suolalla. Laita kylmään maustumaan.
4. Sulata lohifileepalat ja grillaa kypsiksi grillissä tai grillivastuksella uunissa. Mausta lohipalat molemmin puolin.
Resepti osoitteesta: Landleys kök.