Hyvää ruokaa sekä kevääseen että syksyyn!

Koska punajuuret ovat syysraaka-aine, nämä lampaankyljykset sopivat erinomaisesti kaprisvoin, punajuurien ja fetan kera syksyn tarjoiluun. Kyljykset saavat kapriksesta ihastuttavan maun ja niihin on hyvä yhdistää mintulla ja tillillä maustettu creme fraiche! 

Ainekset: 

4 annosta 

Tilli- ja minttucreme:

1/2 ruukkua tilliä
12 tuoretta mintun lehtä
1,5 dl creme fraichea
suolaa

Lisäksi:

750g punajuuria
2 dl  kuivattuja linssejä (puy linssejä)
500g lampaan kyljyksiä (8 lampaan karetta)
suolaa, pippuria, valkosipulipulveria
1 pieni punasipuli
100g sekoitus pienilehtistä salaattia
150g fetajuutsoa
oliivi- tai chiliöljyä

Kaprisvoi:

3 rkl kaprista
75g voita
suolaa

Tee näin: 

  • Silppua tilli ja minttu ja sekoita creme fraicheen. Mausta hieman suolalla ja laita viileään maustumaan.
  • Kuori punajuuret ja keitä hyvin suolatussa, runsaassa vedessä n. 30-40 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna jäähtyä. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.
  • Keitä kattilassa litra suolalla maustettua vettä. Kun se kiehuu, alenna lämpöä ja kaada linssit joukkoon. Anna linssien kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Kaada sen jälkeen linssit lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Sulata voi paistinpannussa ja paista lampaankyljyksiä, kunnes niiden sisälämpötila on n. 52°C – käytä lihalämpömittaria. Vinkkinä voit paistamisen puolivälissä laskea paistolämpötilaa hiukan, niin saat ne suoraan oikeaan sisälämpötilaan. Mausta suolalla ja pippurilla paistamisen aikana. Lisää lopuksi hieman valkosipulipulveria. Anna kyljysten levätä n.10 minuuttia paistamisen jälkeen.
  • Pilko sillä aikaa kaprikset. Sulata voi kattilassa ja laita kapriksen kattilaan ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti samalla sekoittaen. Mausta pienellä määrällä suolaa. Anna jäähtyä – mutta älä anna jähmettyä. Voin tulee olla juoksevaa, joten jos se ehtii jähmettyä, lämmitä sitä hetki uudelleen. 

Siivuta punasipuli renkaiksi. Levitä salaatti suurelle laakealle vadille. Laitaa punajuuret vatiin, ripottele linssit niiden päälle, murustele fetajuusto ja lisää punasipulirenkaat. Laita kyjylset salaattipedin päälle. ja lusikoi kaprisvoita päälle. Lisää aavistus öljyä kaiken päälle.

Tarjoile tilli- ja minttucremen kanssa. 

Resepti: Landleys kök