Tämä lohi on juuri niin hyvää kuin miltä kuulostaa ja siitä tulee takuulla ruoka, jota haluaa tehdä yhä uudelleen.

4 annosta

Ainekset:

Lohi

  • 600 g lohifilettä 
  • 1/2 sitruuna
  • 1 tl kuminaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/3 tl raakasokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Kukkakaalisalaatti

  • 100 g vihreää kaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 kukkkaali
  • 75 g grana padanoa 
  • 1/2 ruukku persiljaa
  • 250 g edamamepapuja, sulatettuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruuna
  • 1 maustemitallinen suolaa
  • 1 maustemitallinen mustapippuria

Basilikakreemi

  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1/2 rkl dijonsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 maustemitallista suolaa
  • 1 maustemitallinen mustapippuria

Tee näin: 

Kukkakaalisalaatti

1. Huuhtele vihreä kaali. Poista kanta ja raasta kaali. Kuullota kaaliraastetta pienessä määrässä öljyä kuumalla pannulla, niin että se pehmenee hiukan. Laita kaali lautaselle ja anna jäähtyä

2. Raasta kukkakaali ohuelti. Tee karkeaa raastetta grana padanosta ja hienonna persilja. Sekoita edamamepavut, öljy, sitruunan kuori ja mehu isossa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kunnolla. Lisää vihreä kaali, kun se on jäähtynyt.

Lohi

1. Paloittele lohi kuutioiksi. Hienonna morttelissa sitruunan kuori, kuminan siemenet, chilihiutaleet, suola ja sokeri. Hiero lohipalat pienessä määrässä oliiviöljyä ja laita mausteseos niiden päälle. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista lohipalat keskilämmöllä n. 1-2 minuuttia molemmin puolin.

Basilikakreemi

1. Sekoita basilikan lehdet, keltuainen, dijonsinappi, valkosipuli, viinietikka ja hunaja blenderissä. Lisää blenderiin öljy ohuena nauhana sekoittamisen aikana, kunnes siitä on tullut kreemiä (majoneesin kaltaista). Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Laita kukkakaalisalaatti laakealle astialle ja asettele päälle lohipalat ja basilikakreemi

Resepti:Tasteline