![Martat Kirkas Silakkakeitto Vaaka](/media/l1ecwpxg/martat_kirkas_silakkakeitto_vaaka.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133492574008000000)
Kirkas silakkakeitto
Valmistusohje
100 g savustettuja silakoita
200 g silakkafileitä
200 g purjosipulia
200 g fenkolia
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä tai sitruunalla maustettua vettä
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl kokonaisia maustepippureita
0,5 tl suolaa
8 dl vettä
150 g pakasteherneitä
tilliä
- Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa suikaleiksi. Kuutioi fenkoli.
- Freesaa purjo ja fenkoli kattilassa voissa.
- Lisää valkoviini ja anna alkoholin haihtua. Viinin sijaan voit käyttää sitruunalla maustettua vettä.
- Kääri fenkolinsiemenet ja maustepippurit harsoliinaan ja sulje liina solmulla. Vaihtoehtoisesti voit laittaa mausteet teesihtipalloon.
- Lisää maustenyytti, suola ja vesi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia.
- Nylje silakkafileistä nahka irti ja leikkaa fileet paloiksi.
- Perkaa ja fileoi savusilakat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Lisää kalapalat ja herneet kattilaan. Sammuta liesi ja anna keiton hautua hetki.
- Ota maustenyytti pois. Lisää hienonnettua tilliä keiton pinnalle.
Lähde: Martat
![Perunamunakas Pestovartaat H Kopio](/media/lztjoqqa/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638541782070000)
![Kesadilla Lores Rotated](/media/onfcwnm4/kesadilla_lores-rotated.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638538552300000)
![Ratatoille Grillissa Vaaka H](/media/jpshkgkh/ratatoille_grillissa_vaaka_h.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638533784400000)