Kirkas silakkakeitto
Valmistusohje
100 g savustettuja silakoita
200 g silakkafileitä
200 g purjosipulia
200 g fenkolia
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä tai sitruunalla maustettua vettä
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl kokonaisia maustepippureita
0,5 tl suolaa
8 dl vettä
150 g pakasteherneitä
tilliä
- Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa suikaleiksi. Kuutioi fenkoli.
- Freesaa purjo ja fenkoli kattilassa voissa.
- Lisää valkoviini ja anna alkoholin haihtua. Viinin sijaan voit käyttää sitruunalla maustettua vettä.
- Kääri fenkolinsiemenet ja maustepippurit harsoliinaan ja sulje liina solmulla. Vaihtoehtoisesti voit laittaa mausteet teesihtipalloon.
- Lisää maustenyytti, suola ja vesi kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia.
- Nylje silakkafileistä nahka irti ja leikkaa fileet paloiksi.
- Perkaa ja fileoi savusilakat ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Lisää kalapalat ja herneet kattilaan. Sammuta liesi ja anna keiton hautua hetki.
- Ota maustenyytti pois. Lisää hienonnettua tilliä keiton pinnalle.
Lähde: Martat