Todellinen italialainen klassikko, vaikkakin nyt hiukan modernimmalla tavalla. Kun sekoitat juustokastikkeen, maukkaan jauhelihan ja kesäkurpitsan, tulos on niin uskomattoman hyvää, ettei kukaan enää kaipaa perinteisiä pastalevyjä.

Ainekset: 

  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 600 g naudan jauhelihaa tai muuta jauhelihaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 4 rkl tomaattipyreeta
  • 3 rkl vettä

    Juustokastike
  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g juustoraastetta, säästä puolet pinnalle
  • 1 puristettu valkosipulin kynsi
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

    Kesäkurpitsalevyt
  • 2 kesäkurpitsaa

Tee näin:

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Paista öljyssä yhdessä jauhelihan kanssa. Lisää yrttimausteet, tomaattipyree ja vesi. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada vispikerma, juusto ja valkosipuli kattilaan. Kiehauta. Pienennä lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen sekoittaen viisi minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi levyiksi juustohöylällä ja asettele ne korkeaan uunivuokaan siten, että pohja peittyy. Lisää juustokastike, jauheliha ja kesäkurpitsa vuorotellen kerroksittain. Viimeisen kesäkurpitsalevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta. 
  4. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Recepti: Dietdoctor.