Kesädillat
Kesäiset quesadillat ovat helppo valmistaa välipalaksi tai lounaaksi.
Valmistusohje
6 isoa pyöreää, ohutta rieskaa
Täyte
200 g ruodotonta savukalaa
1 omena
1 prk (200 g) raejuustoa
n. 2 tl punaista pestoa
2 rkl maustamatonta jogurttia, esim. kreikkalaista
1 tl sokeria
12 viipaletta (120 g) juustoa
- Kuori tarvittaessa omena ja poista siemenkota. Leikkaa
omena pieniksi kuutioiksi. - Hienonna kala kulhossa haarukalla. Lisää omenakuutiot, rae-
juusto, pesto, jogurtti ja sokeri. Sekoita. - Aseta 2 rieskaa työlaudalIe. Laita jokaiselle rieskalle 4 juustoviipaletta. Lusikoi juuston päälle kalaseos. Nosta kunkin rieskan päälle toinen rieska. Taputtele päältä kädellä, jotta täyte ”tiivisty” hiukan.
- Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keittämällä siinä hetki vettä. Kaada vesi pois ja kuivaa pannu talouspaperilla.
- Nosta leivät pannulle ja painele lastalla. Alenna lämpöä puoleen. Paista 2-3 minuuttia ja käännä leivät. Paista toiselta puolelta sen verran, että leivät
kuumenevat, noin 3 minuuttia. - Leikkaa leivät veitsellä tai saksilla neljään osaan. Tarjoa salaatin kera.
Lähde: Martat