Tämä kermainen parsakaalikeitto purjosipulilla, creme fraichen kera tarjoiltuna on helppo illallisruoka. Keitto on koostumukseltaan sekä sosemainen että ihania suupaloja sisältävä. Osa keitetyistä vihanneksista jätetään kokonaisiksi ja nostellaan keiton päälle tarjoiluvaiheessa. Lopputuloksena on maukas samettinen keitto, jossa on mukavasti myös pureskeltavaa.  

Ainekset:

4 annosta 

  • 15 cm purjosipulia
  • voita
  • 2 parsakaalin päätä (á 250 g)
  • 2 porkkanaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 1,3 l vettä
  • 3 dl crème fraichea
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • chilihiutaleita + ancho chilipulveria*

Tee näin: 

  • Huuhtele ja siivuta purjo – ota mukaan sekä purjon valkoista että vihreää osaa. Sulata voi kattilassa ja lisää purjosipuli. Kuullota muutama minuutti samalla sekoittaen, kunnes purjo on pehmentynyt. Laita sen jälkeen purjot erilliseen kulhoon.
  • Leikkaa pois parsakaalin varren puumainen osa. Irrota nuppuosat ja paloittele varsi. Raaputa porkkanat puhtaiksi tai kuori, jos ne ovat multaisia. Leikkaa porkkanat paloiksi, laita kattilaan parsakaalin kanssa ja lisää vesi. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia.   
  • Ota osa parsakaalin nupuista ja lisää kulhoon purjojen joukkoon. Anna loppujen kiehua vielä n. 5 minuuttia.

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää soseeseen creme fraiche. Laita sosekeitto takaisin liedelle ja mausta omenaviinietikalla, chilihiutaleilla, ancho chilipulverilla ja lisää suolaa ja pippuria vielä maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen vielä muutaman minuutin ajan ja lisää sitten purjosipuli ja loput parsakaalit keittoon.

 

Resepti: Landleys kök.