Gluteeniton 
4 annosta  

Valmistusohje

5 dl vesi-maitoseosta (1:1)
1 pss perunasosejauhetta (105 g)
1 dl hernerouhetta
200 g. pakasteherneitä
3/4 dl kaurahiutaleita
1-2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa (suolaa)
Pinnalle:
pellavan- ja seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
öljyä ja voita

  1. Sulata herneet ja riko ne haarukalla.
  2. Sekoita perunasosejauhe ja hernerouhe kiehuvaan vesi-maito-seokseen ja anna turvota.
  3. Lisää seokseen rikotut herneet, kaurahiutaleet, hienonnetut valkosipulinkynnet ja kananmunat. Anna jäähtyä.
  4. Tee massasta pyöreitä pullia.
  5. Kaada lautaselle pellavan- ja seesaminsiemeniä, sekoita.
  6. Leivitä pyörykät siemensekoituksessa. Paista pyörykät öljy-voiseoksessa pannulla.

Testattu Marttakeittiössä