Kantarelli-pinaattimunakasrulla
10 annosta
Valmistusohje
3 dl maitoa
150 g (pakaste)pinaattia
6 munaa
50 g rasvaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g kantarelleja
2 rkl öljyä
100 g suippopaprikaa
pala purjoa (n. 50 g)
300 g ruohosipulituorejuustoa
mustapippuria, suolaa
- Valmista ensin täyte. Leikkaa sienet ja kasvikset pieniksi paloiksi. Kypsennä sieniä hetki pannulla öljyssä.
- Lisää pannulle paprikat ja purjot. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte vetäytymään kylmään.
- Valmista munakasrulla. Sekoita sulanut pakastepinaatti tai hienonnettu tuore pinaatti maitoon.
- Lisää joukkoon munat, sula rasva, suola ja jauho-leivinjauheseos. Anna taikinan turvota hetken aikaa.
- Voitele uunipannu tai peitä se leivinpaperilla.
- Kaada taikina uunipannulle ja pasta 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle.
- Levitä täyte hieman jäähtyneen munakaslevyn päälle. Rullaa munakas kuten kääretorttu ja anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Leikkaa rulla 2-3 cm:n viipaleiksi. Koristele esimerkiksi ruohosipulilla.
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat