Kanelipullat (vähähiilihydraattiset)
Kokeile tätä vähähiilihydraattista reseptiä, jossa ei ole sokeria.
6 kpl pullia
Näitä tarvitset:
Taikina:
1 kanamuna
25 g huoneenlämpöistä voita
1 dl mantelijauhoa
2 ½ rkl pofiber perunakuitua
1 ½ rkl stevia makeutusainetta
1 rkl psylliumkuitua
1 tl leivinjauhetta
1 mittalusikallinen vaniljajauhetta
Kanelitäyte:
30 g voita
2 tl steviaa
2 mittalusikallista kanelia
Koristele:
Voiteluun vispattu kananmuna, pinnalle kookoslastut tai pähkinärouhe
Tee näin:
Taikina
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita kanamuna taikinan joukkoon. Anna turvota n. 10 minuuttia. Laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja kauli n. 12 x 20 cm kokoisen neliön malliseksi.
Kanelitäyte
Lämmitä voita mikrossa muutaman sekunnin ajan, jotta se pehmenee. Sekoita siihen kaneli ja makeutusaine. Levitä täyte kaulitun taikinan päälle ja rullaa varovasti lyhyemmältä sivulta lyhyemmälle sivulle (jotta siitä tulee mahdollisimman paksu). Paloittele rulla n. 6 palaan ja laita uunipellille leivinpaperin päälle tai pullamuotteihin. Paina taikinapaloja hiukan.
Vispaa kanamuna ja voitele pullat (vain osittain). Ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai kookoslastuja. Paista pullia uunin keskiosassa n. 16 - 20 minuuttia.
Resepti otettu: Baka Sockerfritt (Leivo sokeritonta)