Jalavan siemenpähkylät ovat todella maukkaita salaateissa, joissa niiden maku pääsee hyvin oikeuksiinsa. Kokeile lisäämällä niitä hiukan tavalliseen salaattiin. Tämä kanasalaatti, joka sisältää halloumia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja jalavan siemenpähkylöitä on kovin keväinen ja maukas ja täydellinen tapa nauttia näistä herkuista.

Ainekset:

6 hengelle

Couscous:

3 dl kuskusia
1 rkl rypsiöljyä
1 tl tryffeliöljyä

Salaatti:

60g putsattuja jalavansiemeniä
4 roomansalaatin lehteä
10 aurinkokuivatun tomaatin palaa öljyssä
1 tetra/purkki mustia papuja
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 paketti halloumia (n. 200g)

Kana:

4 kanan rintafilettä
voita paistamiseen
1 rkl rypsiöljyä
2 skl sinappia
suolaa, pippuria, persiljaa

Kastike:

1 dl creme fraichea
2 rkl vettä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuri, persiljaa

Tee näin: 

  • Valmista kuskus pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan. Kun se on valmista, lisää joukkoon rypsiöljy ja tryffeliöljy.
  • Irrota jalavan pähkylänsiemenet kannoistaan. Huuhtele lävikössä ja anna valua. Revi roomansalaatti ja pieni aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele mustapavut.  
  • Paahda kurpitsansiemenet paistinpannussa pienessä määrässä voita ja mausta hennosti suolalla. Kun en alkavat napsahdella, ne ovat valmiita. Puolita halloumi kahteen laakeaan palaan ja viipaloi. Paista halloumiviipaleet pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä.
  • Viipaloi jokainen kanan rintafilee kolmeen pitkään palaan ja paista voissa. Sekoita keskenään sinappi ja rypsiöljy ja voitele kanaviipaleet. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Paista kunnes kana on saanut kauniin värin ja on läpikypsää. Sekoita kaikki ainekset isoon kulhoon – voit sekoittaa muut ainekset paitis kanan ja tarjota sen erikseen salaatin kera.   
  • Sekoita keskenään creme fraiche ja vesi, balsamiviinetikka ja oliiviöljy ja mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile salaatin kastikkeena.

Resepti osoitteesta: Landleyskök