![MARTAT Lohipeltivaaka2](/media/sabf1svl/martat_lohipeltivaaka2.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133331294251330000)
Kala-kasvisvuoka
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa
1 paprika
5 perunaa
500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta
2 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
pippuria
suolaa
100 g tuorejuustoa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
- Levitä ainekset vuokaan. Sekoita kasvisten sekaan öljyä ja sitruunamehua, sekä ripottele mustapippuria ja suolaa.
- Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
- Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
- Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
- Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa.
- Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
- Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki! Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.
Huom! Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperille kahteen osaan. Toisesta annoksesta tuorejuusto ja suola jätetään pois. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.
Testattu Marttakeittiössä
Resepti: Martat
![Perunamunakas Pestovartaat H Kopio](/media/lztjoqqa/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638541782070000)
![Kesadilla Lores Rotated](/media/onfcwnm4/kesadilla_lores-rotated.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638538552300000)
![Ratatoille Grillissa Vaaka H](/media/jpshkgkh/ratatoille_grillissa_vaaka_h.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638533784400000)