Kala-kasvisvuoka
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa
1 paprika
5 perunaa
500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta
2 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
pippuria
suolaa
100 g tuorejuustoa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
- Levitä ainekset vuokaan. Sekoita kasvisten sekaan öljyä ja sitruunamehua, sekä ripottele mustapippuria ja suolaa.
- Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
- Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
- Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
- Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa.
- Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
- Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki! Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.
Huom! Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperille kahteen osaan. Toisesta annoksesta tuorejuusto ja suola jätetään pois. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.
Testattu Marttakeittiössä
Resepti: Martat