Kaali-jauhelihalaatikko
6 annosta
Valmistusohje
tilkka öljyä
n 1,2 kg valkokaalia
1,4 litraa vettä
1 lihaliemikuutio
0,75 dl siirappia
2 dl puuroriisiä
400 g jauhelihaa
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta, meiramia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(pinnalle muutama voinokare)
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä. Kovimman kannan voi jättää pois.
2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä viitisen minuuttia.
3. Lisää joukkoon vesi, lihaliemikuutio ja riisi. Hauduttele kaalit pehmeiksi ja anna riisin kypsyä.
4. Ruskista silputtu sipuli ja valkosipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla, paprikajauheella ja meiramilla.
5. Sekoita uunivuokaan pehmennyt kaali-riisiseos ja jauheliha. Maista seosta ja mausta tarvittaessa lisää. Ripottele pinnalle halutessasi muutama voinokare.
6. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin tunti. Suojaa pinta, jos ruskistuu liikaa.
7. Lopuksi sammuta uuni ja anna hautua vielä tovi. Maku paranee pitkään hauduttaessa.
8. Tarjoa puolukkahillon kera.
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat