Valmistusohje

4 annosta 

900 g juuriselleriä

1-2 jauhoista perunaa (250 g)

1 rkl öljyä

8 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

1 tlk kaurakermaa (2 dl)

(suolaa)

  1. Pese ja kuori juurisellerit ja perunat, paloittele kuutioiksi.
  2. Mittaa öljy kattilaan ja kuullota kuutioita noin 5 minuuttia. Lisää vesi sekä liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes sellerit ja perunat ovat täysin pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma. Kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi. Lisää suolaa tarvittaessa.
Hiilijalanjälki
Energia 201 kcal/annos
Rasva 8.5 g
Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 22 g
Sokerit 8.7 g
Kuitu, kokonais- 8.1 g
Natrium 1605.8 mg
Kalsium 99.8 mg
Rauta 1.6 mg
C-vitamiini 50.4 mg

 

Testattu Marttakeittiössä

 

Lähde: Martat