Juurisellerikeitto
Valmistusohje
4 annosta
900 g juuriselleriä
1-2 jauhoista perunaa (250 g)
1 rkl öljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tlk kaurakermaa (2 dl)
(suolaa)
- Pese ja kuori juurisellerit ja perunat, paloittele kuutioiksi.
- Mittaa öljy kattilaan ja kuullota kuutioita noin 5 minuuttia. Lisää vesi sekä liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes sellerit ja perunat ovat täysin pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma. Kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi. Lisää suolaa tarvittaessa.
Energia | 201 kcal/annos |
Rasva | 8.5 g |
Rasvahapot tyydyttyneet | 1.1 g |
Proteiini | 5 g |
Hiilihydraatti | 22 g |
Sokerit | 8.7 g |
Kuitu, kokonais- | 8.1 g |
Natrium | 1605.8 mg |
Kalsium | 99.8 mg |
Rauta | 1.6 mg |
C-vitamiini | 50.4 mg |
Testattu Marttakeittiössä
Lähde: Martat