Italialainen fenkolisalaatti
Valmistusohje
(4 Annosta)
1 annos peruskastiketta (ohje alla)
1 rkl jyväsinappia
1 fenkoli
1 sydän- tai romanescosalaatti
n. 300 g punakaalia
2 veriappelsiinia tai appelsiinia
1 dl oliiveja
n. 70 g ilmakuivattua kinkkua
2-3 siivua leipää kuutioituna
Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
- Tee salaattikulhon pohjalle peruskastike. Lisää joukkoon jyväsinappi.
- Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.
- Kuori ja paloittele tai siivuta sitruksetja lisää kulhoon.
- Kääntele kastike salaatin sekaan. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.
Vinkki: Tähän salaattiin sopivat edellisen päivän perunat kuutioituna. Lisää ne salaatin ensimmäisenä, niin ne saavat reilusti kastiketta pintaan.
Lähde: Martat