![Martat Salaatit Vaaka H](/media/ldbmnfzf/martat_salaatit_vaaka_h.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133517636960830000)
Italialainen fenkolisalaatti
Valmistusohje
(4 Annosta)
1 annos peruskastiketta (ohje alla)
1 rkl jyväsinappia
1 fenkoli
1 sydän- tai romanescosalaatti
n. 300 g punakaalia
2 veriappelsiinia tai appelsiinia
1 dl oliiveja
n. 70 g ilmakuivattua kinkkua
2-3 siivua leipää kuutioituna
Peruskastike
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
- Tee salaattikulhon pohjalle peruskastike. Lisää joukkoon jyväsinappi.
- Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.
- Kuori ja paloittele tai siivuta sitruksetja lisää kulhoon.
- Kääntele kastike salaatin sekaan. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.
Vinkki: Tähän salaattiin sopivat edellisen päivän perunat kuutioituna. Lisää ne salaatin ensimmäisenä, niin ne saavat reilusti kastiketta pintaan.
Lähde: Martat
![Perunamunakas Pestovartaat H Kopio](/media/lztjoqqa/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638541782070000)
![Kesadilla Lores Rotated](/media/onfcwnm4/kesadilla_lores-rotated.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638538552300000)
![Ratatoille Grillissa Vaaka H](/media/jpshkgkh/ratatoille_grillissa_vaaka_h.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133638533784400000)