Hernepestopasta – helppo ja nopea kasvisruokaresepti
Valmistusohje
300 g pastaa
2 ps pakasteherneitä (à 200 g)
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 prk (200 g) kaurafraichea tai ranskankermaa
- Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli.
- Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
- Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää hernepesto ja loput herneet pastan joukkoon.
Vinkki! Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.
Testattu Marttakeittiössä
Resepti: Martat